Молоді режисери влаштують «Бардак» в Харкові

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 8 вересня 2017, 16:03
В місті відбудеться кінофестиваль, який представить кращі короткометражні фільми від українських режисерів.
Молоді режисери влаштують «Бардак» в Харкові

Фестиваль незалежного кіно «Бардак» буде проходити з 13 по 15 жовтня в Харкові. В його межах відбудуться покази кращих українських короткометражних фільмів, відібраних організаторами заходу.

«Наша головна мета – дати можливість молодим режисерам показати своє кіно,приїхати до Харкова, зібрати найкращі самобутні роботи зі всієї України і зміцнити кіноспільноту, – розповіла Вікторія Белявська, організаторка фестивалю, – я думаю що кожен розуміє, що людей, які знімають кіно, досить мало. Акторів, які хочуть зніматися в кіно і які можуть зніматися – теж дуже мало. Цих людей зі всієї України потрібно об’єднувати. Звукорежисерів, операторів, сценаристів. І ми сподіваємося, що «Бардак» стане саме тією площиною, яка поєднає всіх. І це буде поштовхом для зародження нового українського кіно».

Окрім, власне, кінопоказів, у межах фестивалю відбудуться екскурсії та майстер-класи від провідних кінематографістів, продюсерів та кінокритиків. Відвідувачі також зможуть ближче познайомитися та поспілкуватися з його учасниками. Зокрема, в межах «Бардаку» також передбачена конкурсна програма, яка представить українське незалежне кіно.

«Незалежність виявляється в тому, що ми не хочемо, щоб держава брала участь у створенні короткометражок, – зазначив Антон Фролов, організатор фестивалю, – бо в тих, де держава брала участь, є можливість показуватися».

На фестивалі «Бардак» будуть представлені фільми різних напрямків та жанрів. Організатори розповіли, що вони підтримують людей, які творять експериментальне та нестандартне кіно. За їх словами, вони за допомогою цього фестивалю намагаються вийти за рамки звичних уявлень кінематографу.

comments powered by HyperComments