Три українські фільми висунуті на Оскар / Фото, Відео, опис

Четвер, 21 вересня 2017, 19:50
Всі три стрічки - спільного виробництва України разом зі східно-європейськими та балтійськими країнами
Три українські фільми висунуті на Оскар / Фото, Відео, опис

Один з них - "Іній", знятий частково за рахунок держбюджету України. Він висунутий безпосередньо від України, інші - від країн-продюсерів, - повідомляє «Справжня Варта»

Деякі з них вийшли або вийдуть в українському прокаті. За словами Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка,  прем'єра «Межі» та її прокат в українських кінотеатрах відбуватиметься в середині листопада цього року.

«Іній» - кінофільм литовського режисера Шарунас Бартаса про збройний конфлікт на сході України. Фільм знятий у спіробітництві Литви, Франції, України і Польщі за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського кіноцентру, телеканалу ARTE (Франція) і Польського кіноінституту.

Сюжетна канва. Молодому литовцеві Рокасу випадала можливість побувати в Україні і побачити справжню війну. Разом з гуманітарним конвоєм він прямує з Литви на Україну, де доля зводить його з двома військовими журналістами.

«Межа»  - українсько-словацький кінофільм про контрабанду на кордоні між Україною та Словаччиною. Світова прем'єра стрічки відбулася 3 липня 2017 году на 52-му Міжнародному кінофестівалі у Карлових Варах, де вона брала участь в конкурсній програмі та здобула приз за найкращу режісерську роботу.

Сюжетна канва. Літо 2007 року. Адам Крайняк - батько сімейства и за сумісництвом голова злочинного угрупування на прікордонній территории между Україною та Словаччини.

«Рівень чорного»- український документально-ігровий драматичний фільм, знятій Валентіном Васяновичем. Світова прем'єра стрічки відбулася 17 липня 2017 року на 8-му Одеському  міжнародному кінофестівалі. Стрічка вийшла в український прокат 31 серпня 2017.
Сюжетна канва. Фільм розповідає про весільного фотографа Костянтина, в житті якого почалася чорна смуга.

Як раніше писала «Справжня Варта», молоді режисери влаштують «Бардак» в Харкові.

Фестиваль незалежного кіно «Бардак» буде проходити з 13 по 15 жовтня в Харкові. В його межах відбудуться покази кращих українських короткометражних фільмів, відібраних організаторами заходу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments