Завтра Харків зустрічатиме Вертеп-Фест – 2018

П'ятниця, 12 січня 2018, 15:00
В межах вертепного фестивалю харків’ян очікують виступи просто неба, парад вертепів та майстрів.
Завтра Харків зустрічатиме Вертеп-Фест – 2018

Вертеп-фест стартує завтра, 13 січня. Вже о 12.00 вертепі колективи як з Харківщини, так і з інших регіонів України пройдуть ходою від площі Конституції до майдану Свободи. Вже там, о 13.00, відбудеться урочистий концерт, приурочений до відкриття фестивалю. Також того дня вертепні колективи завітають до військового шпиталю акцією «Вертеп - допомога українським захисникам». Також вони привітають з різдвяними святами вихованців обласного дитячого будинку №1.

На другий день відбудеться святкування зимового календаря «Святовид», яке пройде в парку імені Горького. Там о 14.00 відбудеться святковий концерт. І перед ним учасники фестивалю разом з гостями та мешканцями міста в межах всеукраїнської акції заспівають одну з найвідоміших колядок –

Центральним заходом другого дня фестивалю стане свято зимового календаря «Святовид».Перед концертом, який відбудеться о 14.00, учасники заходу разом з харків’янами та гостями фестивалю приєднаються до всеукраїнської акції - заспівають колядку «Нова радість стала».

Того ж дня на базі Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва будуть проходити майстер-класи за участі творчих колективів. Вони можуть розповісти всім охочим про те, як відзначаються різдвяні свята в різних регіонах України. Також вони покажуть, як можна виготовити костюми для вертепів та приготувати  традиційні українські страви.

Заступник голови - керівника апарату ХОДА Анатолій Бабічев наголосив, що Вертеп-Фест, який проходить за підтримки ХОДА на Харківщині вже вдруге, став по-справжньому всеукраїнським. Адже він цього року зібрав творчі колективи від Карпат до Донбасу.

«Цей фестиваль - унікальна можливість повернутися до витоків, ознайомитися з нашою культурною спадщиною, традиціями різних регіонів України. Приємно, що саме в нашій області проводиться ця  масштабна подія, яка об’єднала всю Україну», - зауважив Бабічев.

comments powered by HyperComments