«Робимо все задля розвитку культури» – Світлична

Середа, 28 лютого 2018, 19:05
28 лютого голова ХОДА Юлія Світлична зустрілася з делегацією Міністерства культури України.
«Робимо все задля розвитку культури» – Світлична

Делегація прибула на Харківщину, аби оглянути локації проектів, котрі стали переможцями конкурсу «Малі міста – великі враження».

«Ми раді увазі, яку Міністерство культури приділяє Харківській області, та нашій плідній співпраці, – відзначила Юлія Світлична. – Україна доєдналася до Року охорони культурної спадщини, і в 2018-му цьому напрямку буде приділена особлива увага. У нашому регіоні є велика кількість об’єктів культурної спадщини, що внесені до державного та місцевого реєстрів. З тими можливостями, які отримав обласний бюджет завдяки децентралізації, та з тими пріоритетами, які ми окреслили в розвитку регіону, сьогодні робимо все, щоб якомога більше уваги приділити розвитку культури. Постійно беремо участь у національних програмах та розробляємо регіональну програму охорони культурної спадщини».

Керівник області відзначила, що вітає рішення Міністерства культури щодо внесення будівлі Держпрому до Державного реєстру нерухомих пам’яток України як пам’ятки національного значення.

«Будемо робити все, щоб внести будівлю до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО», – сказала Юлія Світлична.

Вона повідомила, що на даний момент до державного реєстру внесено 971 об’єкт культурної спадщини Харківщини, 34 з них – як пам’ятки національного значення. Серед об’єктів, питання збереження та розвитку яких є особливо актуальними сьогодні, керівник області відзначила палацово-парковий комплекс у Шарівці Богодухівського району.

Заступник Міністра культури України Тамара Мазур відзначила активну роботу Харківської області щодо внесення об’єктів культурної спадщини регіону до державного реєстру та погодилася з пропозицією Юлії Світличної щодо додаткової активізації роботи в цьому напрямку.

«Харківщина кожного року підтверджує свій статус культурної столиці сходу України. Тут постійно з’являються нові проекти, Харківщина активно займається розвитком та популяризацією своєї нерухомої культурної спадщини, – сказала Тамара Мазур. – Ми, зі свого боку, докладемо всіх зусиль для того, щоб з категорії номінації будівля Держпрому перейшла в категорію об’єкта всесвітньої спадщини. Завдяки конкурсу «Малі міста – великі враження» така перлина, як Шарівка, буде презентована всій Україні. Усі побачать, що в Харківській області зберігся такий величний комплекс, який може стати одним з культурних центрів регіону».

comments powered by HyperComments