У Харкові пройде фестиваль американського кіно

Юлія Гуш  |  Вівторок, 13 березня 2018, 14:01
В межах фестивалю відбудеться показ кращих документальних фільмів від American Showcase.
У Харкові пройде фестиваль американського кіно

З 15 по 18 березня в Харкові пройде VIII фестиваль американського кіно «Незалежність». Протягом цих чотирьох днів в приміщенні Fabrica space відбудуться покази кращих документальних фільмів від American Showcase, присвячених освіті, подоланню труднощів та історіям успіху реальних людей. Крім того, в межах фестивалю буде показана збірка найбільш талановитих короткометражних фільмів.

Стартує «Незалежність» з показу фільму «Школа 9-1-1». Стрічка розповідає про роботу швидкої міста Даріен штату Конектикут, якою керують старшокласники місцевої школи. Їх команда обслуговує 20000 мешканців міста 7 днів на тиждень. Щороку вони приймають  близько 1500 викликів швидкої. Глядачі побачать, як підлітки навчаються керувати та критично мислити, правильно реагувати на складні ситуації та використовувати отримані знання на практиці.

«Основна задача цього фільму – надихнути молодь, мотивувати дорослих надати молодим людям нові можливості для самореалізації, – розповів Андрій Бочарніков, організатор фестивалю, – адже на даний момент наша молодь нічого не хоче окрім клубів. А тут показана любов до роботи. Щоб молодь не була байдужою до людей та навчилася реагувати на різні екстрені ситуації. Вони проходять невелике навчання в бригаді швидкої допомоги. А потів вони зможуть самостійно нею управляти».

На наступний день відбудеться показ фільму «Я штовхатиму тебе». За словами Бочарнікова, це сильна стрічка, яка нікого не залишить байдужим. Вона розповідає історію дружби двох людей, один з яких має тяжке неврологічне захворювання. У нього була мрія – здійснити подорож Іспанією. І завдяки допомозі свого друга той зміг за 34 дні подолати 500 миль походу горами, пустелями, пагорбами та долинами.

Показ фільмів проходитиме мовою оригіналу з українськими субтитрами. Сам фестиваль відбудеться за підтримки Посольства США. Його представники також будуть присутні на заході. Зокрема, всі охочі зможуть поспілкуватися з гостями з посольства.

Всі кінопокази безкоштовні. Більш докладно з програмою фестивалю можна познайомитися за посиланням.

comments powered by HyperComments