До Харкова прийде «Французька весна» з концертами та кінопоказами

Середа, 28 березня 2018, 11:15
З 3 по 29 квітня на різних локаціях міста проходитиме фестиваль «Французька весна».
До Харкова прийде «Французька весна» з концертами та кінопоказами

За словами виконавчого директора Французького інституту в Україні Матьє Ардена, цей фестиваль покликаний показати все різноманіття французького мистецтва. Він зазначив, що організаторам заходу відома любов українського глядача до французького кінематографу, тому вони постараються його не розчарувати. Тому кінопрограма фестивалю відрізнятиметься значним різноманіттям: там будуть і старі фільми, і сучасні різних жанрів – від драми до фантастики.

«Довга ніч короткого метра» відбудеться в кінотеатрі «Київ» 14 квітня. Кінопокази триватимуть більше шести годин, глядачам за цей час покажуть 24 короткометражки. Всі стрічки будуть транслюватися мовою оригіналу з українськими субтитрами. А з 25 по 29 квітня в приміщенні «Fabrika.space» відбудуться покази п’яти фільмів, в основу яких лягли французькі книги та комікси. Всі ці стрічки в Україні показуються вперше.  

Офіційне відкриття фестивалю «Французька весна» пройде 11 квітня в готелі «Харків Палас». В заході візьме участь посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. Там пройде еко-дефіле «прет-а-жете» французької дизайнерки Ізабель Тош, створені з вторинної сировини. Таким чином вона прагне привернути увагу світової громади до проблем переробки відходів.

У межах фестивалю відбудеться концерт «Різношерсті песики», під час якого виступить мультиінструменталіст Жозеф д'Авнер. Він своєю музикою супроводить мультфільми 70-х років про собак. А театральна компанія «Мандрівні королі» влаштує виставу «Концерт для двох клоунів», яка має зацікавити людей будь-якого віку.

За словами Матьє Ардена, цей фестиваль є результатом значних зусиль його учасників та організаторів. Тому він сподівається на те, що захід зацікавить харків‘ян, а вони в свою чергу краще познайомляться з культурою Франції.

Про заходи, які відбудуться в межах фестивалю, можна дізнатися за цим посиланням.

comments powered by HyperComments