У Харкові покажуть документальний фільм про шлях Українського війська з березня по листопад 2014 року

П'ятниця, 30 березня 2018, 17:17
31 березня о 17:00 у Харкові в кінотеатрі «Боммер» буде представлена документальна стрічка про звитяжний шлях українського війська: “93: бій за Україну”. Вхід - вільний.
У Харкові покажуть документальний фільм про шлях Українського війська з березня по листопад 2014 року

Про це повідомляють організатори.

Автор фільму - Вадим Вейді. Режисерка - Лідія Гужва.

Фільм розповідає про звитяжний шлях Українського війська з березня по листопад 2014 року, на прикладі 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади, яка з перших днів гібридної війни виступила на захист Батьківщини, та відіграла провідну роль в боротьбі за територіальну цілісність, державний суверенітет і незалежність України. Це розповіді військовослужбовців 93-ї бригади про героїчний шлях з'єднань, практично на всій лінії зіткнення проти російської навали.

Починаючи з березня 2014 року 93-тя бригада почала виконувати бойові завдання на Сході нашої країни, вирушивши на прикриття державного кордону на півночі Луганщини. Згодом бійці бригади звільнили населені пункти на Дебальцевському та Донецькому напрямках, в тому числі Карлівку, Піски та Авдіївку.  В фільмі показано трагічні події Іловайська, де батальйонно-тактична група 93-ї ОМБр була знищена, але не переможена. 

Завершується розповідь осінньою обороною Донецького летовища, за яку воїни 93-ї бригади та інші бійці отримали від ворога вже легендарну назву - Кіборги. В фільмі використані унікальні кадри зняті самими ж бійцями на передовій. Перемоги та поразки, зростання бойового духу, героїзм і самопожертва бійців, що стали на захист Батьківщини від російської агресії.

Історична довідка: 93-я Окрема Механізована Харківська Бригада, почесне звання Харківська здобула в боях у 2-й світовій війні за визволення міста Харків від німецької навали. Несучи доблесть поколінь, 70 років по тому бригада продовжує боронити рідну землю.

comments powered by HyperComments