Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» та Максим Розенфельд повторять резонансний концерт

Вівторок, 15 травня 2018, 11:20
У п'ятницю 18 травня в Будинку Алчевських Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» та архітектор, мистецтвознавець, автор оригінальних екскурсій по Харкову Максим Розенфельд повторять спільний концерт «Дунаєвський. Пісня про веселий вітер». У минулому році, на думку багатьох глядачів, що відвідали цей захід, він став однією з найбільш резонансних подій в культурному житті міста.
Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» та Максим Розенфельд повторять резонансний концерт

У квітні і травні 2017 року відбулися два незвичайні концерти Молодіжного симфонічного оркестру «Слобожанський», на яких Максим Розенфельд виступив у незвичному для себе, на його думку, образі ведучого.

«Пошук нових форм популяризації світової музичної спадщини є одним з напрямків діяльності Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», – розповідає директор оркестру Олена Єрьоміна. – Саме тому ми запропонували Максиму Розенфельду, з яким нас пов'язують давні дружні стосунки, провести спільний концерт, і Максим, щоправда, після деяких роздумів погодився». За словами директора оркестру, через велику кількість бажаючих відвідати цей концерт його, незважаючи на напружений графік, довелося повторити буквально через місяць. На численні прохання глядачів, ця ж концертна програма буде знову показана на сцені Будинку Алчевських.

Родзинкою концерту, на думку режисера заходу Анни Лісової, є те, що виконання симфонічним оркестром творів Дунаєвського чергується з розповіддю Максима Розенфельда про харківський період життя і творчості видатного композитора, про пам'ятні місця Харкова, пов'язані з ним: «Максим – відомий знавець Харкова і харків'ян, тому може розповідати про все це так цікаво і захоплююче, як ніхто інший, ну а коли музику Дунаєвського грає симфонічний оркестр – це завжди прекрасно і незабутньо», – вважає Лісова.

«Чому ми обрали темою концерту Дунаєвського? І чому показуємо цю програму вже втретє? – розмірковує Розенфельд – Дунаєвський сформувався в Харкові як особистість, композитор, музикант. Так, він не народився в Харкові, але ж недарма кажуть, що харків'янин не той, хто в Харкові народився, а той, хто в Харкові вчився. Місія цього міста – вчити, давати освіту. І потім, музика Дунаєвського ... вона прекрасна і завжди актуальна! А музика, як і любов – не вимагає пояснень!»

Нагадаємо, що концерт «Дунаєвський, пісня про веселий вітер» відбудеться 18 травня, в Будинку Алчевських, о 19:00. Наступний виступ МАСО пройде в неділю 3 червня. Це буде концертна програма під назвою «Душа скрипки», в якій скрипаль, лауреат міжнародних конкурсів Валерій Соколов, зіграє разом з молодіжним оркестром твори Нікколо Паганіні та Самюела Барбера.

Адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (колишній БК міліції).

Звук живий.

Початок - о 19:00.

Купити квиток на концерт можна в касі МАСО «Слобожанський», тел.: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).

comments powered by HyperComments