Французький композитор представить в Харкові свою ораторію, натхненну індійською поезією

Понеділок, 28 травня 2018, 18:09
Орган, скрипка, сопрано та бас — це «музичний набір», для якого французький органіст і композитор Домінік Шевальє створив ораторію «Аніма». Фундаментальний твір прозвучить в Харківській філармонії 30 травня. Виконають його музиканти з Одеси, де у лютому минулого року пройшла світова прем'єра.
Французький композитор представить в Харкові свою ораторію, натхненну індійською поезією

55-річний Домінік Шевальє багато гастролює в Англії, США, Італії, Норвегії та Німеччині, а також працює органістом церкви Святої Каллісто в Ламберсарі (Франція) й абатстві Мон Дей (Нормандія), дає приватні уроки.

«Аніма» — з латини «життєва основа» або «душа». На написання ораторії Домініка Шевальє надихнула поезія індійського філософа першої половини XX століття Шрі Ауробіндо, про яку француз дізнався 15 років тому під час відвідин Індії.

Українська органістка Олена Удрас познайомилася з французьким колегою в одному з професійних інтернет-спільнот і, дізнавшись про ораторію, запропонувала допомогу. Отримавши ноти й авторські побажання, вона запросила виконавців, які тепер разом з нею приїдуть до Харкова.

Ораторія «Аніма» прозвучить в середу, 30 травня, в Харківській філармонії (вул. Римарська, 21). Розпочнеться концерт о 18:30. Виконання: Олена Ріхтер (сопрано), Віктор Шевченко (бас), Поліна Чайка (скрипка), Олена Удрас (орган).

comments powered by HyperComments