Харківська муніципальна галерея продовжує термін прийому заявок на участь у конкурсі NonStopMedia

П'ятниця, 22 червня 2018, 13:10
Харківська муніципальна галерея продовжує термін прийому заявок на участь у конкурсі 9-го фестивалю молодіжних проектів NonStopMedia до 1 липня.
Харківська муніципальна галерея продовжує термін прийому заявок на участь у конкурсі NonStopMedia

11 травня Харківська муніципальна галерея оголосила про старт конкурсу IX фестивалю молодіжного мистецтва NonStopMedia. Він мав великий попит серед молодих українських художників. Саме тому, зважаючи на велику кількість звернень від учасників конкурсу та усвідомлюючи необхідність у створенні сприятливих умов для всіх, галерея продовжує строки опен-колла.

NonStopMedia є одним з перших фестивалів в Україні, який зосереджується на молодіжному мистецтві (перший NonStopMedia був проведений у 2003 році). NonStopMedia - це «стартовий майданчик» для експериментального візуального мистецтва в Україні, який дає можливість молодим і досі невідомим художникам заявити про себе. Важливою частиною фестивалю є паралельна програма - лекції, відео-покази, літературні читання, музичні концерти, театральні вистави. Також ми приділяємо велику увагу освітній частині проекту. Зазвичай ми запрошуємо відомих художників, кураторів і мистецтвознавців, які діляться своїм досвідом з учасниками на лекціях та майстер-класах фестивалю.

Члени журі (Тетяна Тумасьян / Харків, Україна - кураторка, директорка Харківської муніципальної галереї, засновник фестивалю NonStopMedia; Сергій Братков / Харків - Москва - художник, фотограф, куратор, учасник Вінеціанської бієнале;  Роман Мінін / Харків, Україна - художник, переможець і лауреат міжнародних арт-форумів, лауреат NonStopMedia) відберуть 10 проектів, які будуть представлені на фінальної виставці у Харкові.

Лауреати матимуть можливість представити своїроботи у 2019 році в провідних галереях України.

Дати проведення фестивалю: 27 серпня - 9 вересня 2018 року.

Головна тема NonStopMedia-IX – культурний нетворкінг, встановлення горизонтальних зв’язків, кажуть куратори фестивалю Анастасія Хлестова та Антон Ткаченко. Адже саме контакти та обмін досвідом є найціннішими преференціями для учасників, і саме вони виявляються найважливішими чинниками у становленні молодого автора.

У конкурсі пріоритети надаються проектному мисленню, професіоналізму у втіленні ідеї, новаторству та подоланню табу (художніх, соціальних тощо). Автор повинен продемонструвати вміння реалізовувати проекти з чіткою концепцією і внутрішньою логікою.

На конкурс приймаються художні проекти у будь-якій техніці та будь-якої тематики. Вікове обмеження для авторів - до 30 років.

Для участі в конкурсі авторам необхідно заповнити анкету.

comments powered by HyperComments