Наприкінці серпня в Харкові стартує масштабний фестиваль сучасного мистецтва: подробиці

Понеділок, 13 серпня 2018, 18:01
На початку серпня фестиваль NonStopMedia оголосив список фіналістів, роботи яких будуть представлені у Харкові в рамках фінального проекту.
Наприкінці серпня в Харкові стартує масштабний фестиваль сучасного мистецтва: подробиці

За 2 місяці, протягом яких тривав опен-колл, журі розглянуло близько 150 заявок. Цього року в конкурсі взяли участь молоді художники з України, Польщі, Білорусі та інших країн Європи, США.

Було відібрано 10 найкращих проектів, створених 13 авторами.

«Цього року ми отримали багато дуже гарних проектів, таких, які хотілося б показати. Шкода, що журі могло відібрати тільки 10. На мій погляд, сильно зросли якість і продуманість поданих проектів, їх завершеність», - каже кураторка NonStopMedia IX Анастасія Хлестова.

Фіналісти NonStopMedia IX: Григорій Гудаченко, Аня Мананкіна, Іра Водолажченко, Томаш Гажлінсі і Вікторія Дорр, Анастасія Худякова, Коршунов Євген, Вероніка Чередниченко і Богдана Пацюк, Женя Лаптій, Дар’я Кольцова, Роман Камінський та Наталія Ткаченко (кураторка).

Подивитися на їх роботи харків'яни зможуть зовсім скоро: відкриття основного виставкового проекту NonStopMedia IX відбудеться 2 вересня о 17:00 у Палаці студентів НТУ «ХПІ». Вхід – вільний. Під час фестивалю будуть відкрити ще 5 виставкових проектів, у тому числі, експозиція робіт одного з найвідоміших художників Харкова та у минулому лауреата NonStopMedia — Гамлета Зінківського.

NonStopMedia – бієнале молодіжного мистецтва, тому знаковим цього року є те, що до партнерства з фестивалем долучилися одні з найбільших вишів міста: НТУ «Харківський Політехнічний Інститут», Харківський Національний Економічний Університет ім. Кузнеця.

Паралельна програма фестивалю передбачає не лише виставки. З 27 серпня до 9 вересня у межах NonStopMedia в Харкові відбудеться понад 20 івентів: майстер-класи, лекції, екскурсії, концерти, презентації та вже традиційна «Ніч перформансу».

«Заходи паралельної програми NonStopMedia відбуватимуться кожного дня. Відкрита програма розпочнеться 27 серпня. Вона стартує з презентації меблів з квартири одіозного для Харкова персонажа – Олега Мітасова - і вистави театру «Арабески». Щодо презентації, команді Харківської муніципальної галереї вдалося дістати фрагменти меблів з квартири Мітасова з його написами, а також родинні фотографії. Цікавою також буде виставка у ХНЕУ . Це досить незвичайний експеримент колаборації молодих художників Ольги Бабак і Олександра Краплі, яких пустили в один з найбільших вишів міста і дозволили показувати своє мистецтво так, як їм хочеться», - коментує куратор   NonStopMedia ІХ Антон Ткаченко.

Довідка

NonStopMedia є одним з перших фестивалів в Україні, зосереджений на молодіжному мистецтві (перший NonStopMedia відбувся у 2003 році). NonStopMedia — це стартовий майданчик для експериментального візуального мистецтва в Україні, який дає можливість молодим і досі невідомим художникам заявити про себе. Лауреати NonStopMedia IX отримають змогу влаштувати виставку в галереях України, які є партнерами фестивалю, протягом наступного року.

Головне завдання NonStopMedia-IX — сприяти молодим авторам у творчій діяльності у галузі сучасного мистецтва, а також, аrt networking — створення культурних зв’язків.

Члени журі: Тетяна Тумасьян / Харків, Україна — кураторка, директорка Харківської муніципальної галереї, засновниця фестивалю NonStopMedia; Сергій Братков / Харків-Москва — художник, фотограф, куратор, учасник Венеційської бієнале; Роман Мінін / Харків, Україна — художник, переможець і лауреат міжнародних арт-форумів, лауреат NonStopMedia.

Куратори фестивалю: Настя Хлестова — кураторка, мистецтвознавиця, співзасновниця групи «VIDSOTOK», кураторка Харківської муніципальної галереї; Антон Ткаченко — художник, куратор, співзасновник групи «VIDSOTOK», фіналіст NonStopMedia-2014.

comments powered by HyperComments