Польський художник навчатиме харків`ян

Понеділок, 20 серпня 2018, 18:01
5-8 вересня в рамках фестивалю NonStopMedia IX у Харкові пройде воркшоп з мистецтва перформансу від польського художника Вальдемара Татарчука.
Польський художник навчатиме харків`ян

Під час занять учасники випробують основні елементи перформативних дій. Основою для навчання стане творчість митців від 70-х років і до сучасності. Під час майстер-класу Вальдемар Татарчук використає архівну документацію перфомансів. Це дасть можливість познайомитись із творчістю багатьох художників, зокрема, Марини Абрамович та Естер Феррер.

Наступний крок – учасники виконають власні дії, застосовуючи мотиви та механізми досвідчених митців, та звертаючи увагу на розміщення в просторі та взаємодію з публікою. Важливий елемент майстер-класу – це усвідомлення перфомансу як дії в часі та просторі.

Учасники працюватимуть у межах, визначених лектором, але матимуть можливість переступити їх, зламати, діяти всупереч.

Майстер-клас завершиться публічним показом. Покази учасників 8 вересня o 16.00 протягом Performance night.

В програмі можливі зміни.

Про майстра:
Вальдемар Татарчук, художник, автор інсталяцій, відео і перформансу. У 1991 році створив Центр мистецтва перформансу, який зосередився на презентації, популяризації і вивченні цього різновиду мистецтва, а також організовував Міжнародний фестиваль перформансу. 2010 року Вальдемар Татарчук став директором Галереї Лабіринт (Люблін), що спеціалізується на співпраці із сучасними візуальним мистецтвом як Польщі і закордону (наприклад VALIE EXPORT, Esther Ferrer, Richard Long), так і України (Микита Кадан, група Р.Е.П., Алевтина Кахідзе, Тарас Каменной, Ярослав Футимський). Бере активну участь у міжнародних виставках у Європі, Азії, Південній Америці. Регулярно організовує польсько-українські проекти. Проводить майстер-класи з перформансу спираючись на власний досвід як художника, куратора та дослідника мистецтва перформансу.

Участь у майстер-класі безкоштовна. Реєстрація обов'язкова. Кількість учасників обмежена.

comments powered by HyperComments