Харків‘яни познайомлять з грузинським кіно та французькою анімацією

Середа, 31 жовтня 2018, 13:31
В місті пройдуть два фестивалі, на якому будуть представлені здобутки кінематографу Франції та Грузії.
Харків‘яни познайомлять з грузинським кіно та французькою анімацією

Обидві культурні події відбудуться в листопаді. Свято французького анімаційного кіно проходитиме в Харкові 3 і 4 листопада. Це щорічний фестиваль, який знайомить харківську аудиторію з роботами аніматорів Франції. Програма заходу буде складатися з двох частин: перша адресована для дитячої аудиторії, а інша вже призначена для сімейного перегляду. За словами організатора фестивалів Андрія Бочарнікова, один із сеансів фестивалю буде благодійним – на нього запросять дітей з дитбудинків.

Загалом, в межах фестивалю можна подивитися анімаційні роботи, які будуть до смаку як дитячій, так і дорослій аудиторії. Зокрема, однією з дорослих стрічок буде стрічка «Дівчина без рук».

« У тяжкі часи мірошник продає доньку дияволу, – розповів Бочарніков, – вона, під охороною власної чистоти, тікає від родини, проте губить руки. Вона зустрічає богиню води, ніжного садівника і принца. Так розвивається чудова, красива історія, яка супроводжується дуже красивою музикою».

Також він відмітив ще одну стрічку – «Адаму». Вона розповідає історію 12-річного хлопця, який живе в ізольованому селі в Західній Африці. Одного разу його брат Самба раптово зникає. Тому Адама вирішує відправитися на його пошуки.

Ще одна подія, 14-й фестиваль Нового грузинського кіно, проходитиме в Харкові з 19 по 30 листопада. В межах заходу пройдуть покази картин відомих грузинських режисерів, які неодноразово відзначалися престижними міжнародними преміями.

Всього за час фестивалю глядачі зможуть подивитися 5-ть фільмів різних жанрів. Усі стрічки будуть транслюватися мовою  оригіналу з українськими субтитрами. Окрім Харкова, фестиваль грузинського кіно буде проходити в Сумах, Запоріжжі, Львові та Одесі.

Програма Свята французького анімаційного кіно

Програма 14-й фестиваля Нового грузинського кіно

comments powered by HyperComments