Харківський театр увійшов до Opera Europa, яка вже об’єднує 43 країни

Середа, 23 січня 2019, 11:00
ХНАТОБ тепер є частиною організації Opera Europa, куди входять оперні театри та фестивалі з 43 країн.

22 січня відбулося урочисте підписання договору про приєднання Схід OPERA до організації Opera Europa. За словами голови ХОДА Юлії Світличної, Схід OPERA є єдиним оперним національним театром на Сході України, який став частиною міжнародної організації Opera Europa. Вона запевнила, що це відкриє перед ХНАТОБом нові можливості. Адже Схід OPERA на міжнародній арені має позитивний імідж. Світлична підкреслила, що театрам зараз потрібно шукати нові шляхи та підходи заради свого розвитку. А підписання договору може стати стимулом та новим витком у розвитку Схід OPERA. 

Як розповів директор Opera Europa Ніколас Пейн відзначив, підписання договору не тільки принесе користь ХНАТОБУ, а й дасть йому можливість принести щось своє до організації. За його словами, це взаємна робота та взаємна вигода. В межах такої співпраці відбудеться обмін успішними практиками в господарській діяльності та мистецтві. Крім того, Opera Europa здатна сприяти просуванню українського мистецтва в Європі. 

Opera Europa об’єднує близько 200 оперних театрів та фестивалів з 43 країн. Членство в даній організації дає широкі можливості: це співпраця з відомими режисерами, диригентами, солістами, участь в найбільших міжнародних фестивалях. 

comments powered by HyperComments