В Харкові стартує благодійна акція «Незабутня квітка»

П'ятниця, 1 березня 2019, 17:20
Всі зібрані в межах акції кошти підуть на придбання пересувного мамографа «Квітка».
В Харкові стартує благодійна акція «Незабутня квітка»

«Незабутня Квітка» – це україно-американський проект, присвячений пам’яті американської співачки українського походження Квітки Цісик, яка померла від раку молочної залози у віці 45 років. Акція вже проводилась в Івано-Франківську, Львові, Києві, Одесі, Полтаві, Вінниці. І тепер проект завітав до Харкова.  

В його межах заплановані два культурні заходи, присвячені постаті співачки. 28 березня в Харківській філармонії відбудеться ток-полілог «Квітка двох континентів» за участю зірок театру, шоу-бізнесу та суспільно-політичних діячів. А 29 березня на сцені Харківського академічного театру імені Шевченка відбудеться вистава «Kvітка. Пісня наяву й у снах». Присвячена вона останнім місяцям життя Квітки.  

«Моя головна мета – це придбання пересувних мамографів, які працюють на теренах України, – розповів Алекс Гутмахер, засновник акції, – з назвою «Квітка». Таким чином, Квітка продовжує своє життя, рятуючи жінок України. В такій формі. Я збираю гроші та передаю їх в онкоцентри. І разом з державними обладміністраціями ми придбаємо пересувні мамографи». 

Проблема онкології для засновника акції не є чужою – він сам свого часу пережив рак. Тому Гутмахер і вирішив допомогти людям боротися з цією небезпечною хворобою. До речі, він сам є професійним музикантом і свого часу особисто знав Квітку Цісик.   

«В місті жінки ще йдуть на момограму раз на рік, – зазначив Гутмахер, – вони розуміють, що це їм потрібно. В селах області жінки просто вмирають. Тихо, нічого не розуміючи, що це треба робити кожен рік. Невеличкі цифри: Подільський онкоцентр, за рік ми зробили 4 тисячі обстежень. 50 патологій і 13 випадків раку».   
 
 
 

 

comments powered by HyperComments