Італійські вокалісти допоможуть харківській молоді з інвалідністю

Понеділок, 27 травня 2019, 13:05
Артистки La Scala виконають Gloria Вівальді в CXID Opera, щоб допомогти “Летючому дому” і молоді з інвалідністю
Італійські вокалісти допоможуть харківській молоді з інвалідністю

Один із найзворушливіших концертів у харківській опері відбудеться 1 червня. У День захисту дітей тут прозвучить Gloria Vivaldi у виконанні артисток хору міланської опери Теatro alla Scala, всесвітньовідомої своїми голосами, та хору й оркестру СхідOpera. Початок о 19:00, придбати квитки можна на сайті інтернет.білет або в касах міста.
Амор Лілія Перез (контральто) та Лурдес Мартінез Карнічер (сопрано), котрі торік із великим успіхом виконали в Харкові Stabat Mater Перголезі, знову виступатимуть без гонорару, аби допомогти зібрати кошти на розвиток “Летючого дому” – адаптаційного центру для молоді з інвалідністю. Концерт є однією з ключових подій шостого соціокультурного фестивалю “Дантефест”, який проводять ГО "Еммаус" та Центр Європейської Культури "Данте".

Гімн Gloria Антоніо Вівальді написав для дівчат-сиріт із хору при венеційському монастирі Оспедале делла П'єта, де композитор керував хором та викладав гру на скрипці. “Вівальді знав кожну з цих хористок, на партитурі є їхні імена, – розповідає координаторка Дантефесту Ірина Сальник. – Тобто, це не знеособлений твір, за ним стоять постаті конкретних людей. Для нас це дуже важливо, бо ми працюємо з вихованцями й вихованками інтернату для дітей-сиріт і дітей із інвалідністю, допомагаючи їм отримати освіту, роботу, знайти себе, реалізуватися. І 1 червня, у день захисту дітей, Gloria прозвучить як підтримка молоді з інвалідністю й сиріт”. Хормейстр CXID Opera Олексій Черникін зізнається, що хористи відчувають величезну відповідальність, розучуючи партії: гімн Gloria вони виконують вперше, адже сакральний репертуар в принципі рідкість для харківської опери.

Цьогорічний слоган фестивалю “Бо рай – то інші”. Так організатори прагнуть підкреслити один з основних векторів своєї роботи: допомогу тим, хто її потребує. Про допомогу говоритимуть і на ще одній фестивальній події: 31 травня о 17:30 в ХНУ ім. Каразіна відбудеться діалог і презентація книжок “Вогонь горить завжди” Сильвіо Каттаріни – керівника соціального кооперативу L’Imprevisto(Несподіване) для неповнолітніх злочинців і наркозалежних (Пезаро, Італія) й “Океан таємниці” Олександра Філоненка – українського філософа, богослова, співзасновника Центру європейської культури “Данте” та громадської організації “Еммаус”.
У програмі концерту:

•NULLA IN MONDO PAX SINCERA A.VIVALDI (In Mi Maggiore)

•VERGNÜGTE RUH BELIEBTE BWV 170 J. S.BACH

•LASCIA CH'IO PIANGA G. F. HÄNDEL

(In Fa Maggiore)

•OMBRA MI FU G.F. HÄNDEL

•HE DAGLI FEED HIS FLOCK LIKE A SHEPHERD. ÀLTO, SOPRANO. DUET. MESSIAH G. F. HÄNDEL

•GLORIA RV 589 A.VIVALDI

Головний диригент: Дмитро Морозов

Хормейстер: Олексій Чернікін

Солістки: артистки хору міланської опери Теatro alla Scalla Лурдес Мартінез Карнічер, Амор Лілія Перез.

Партнер проекту ХНАТОБ / СХІД OPERA

comments powered by HyperComments