«Ті, що годують молоком»: В Харкові триває виставка про ніжність та тілесність (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 5 серпня 2019, 11:12
В Харківській муніципальній галереї стартувала виставка, присвячена грудному вигодовуванню.
«Ті, що годують молоком»: В Харкові триває виставка про ніжність та тілесність (фото)

Фотопроект «Ті, що годують молоком» присвячений міжнародному тижню грудного вигодовування. За словами авторки проекту та фотографа Анастасії Іващенко, вона хотіла бачити на своїх фото реальних матерів та їх малюків, а не глянцеві образи деяких студійних фотографій. Найголовніше на цих фото – це ніжність у стосунках, яка проявляється як в тілесності, так і в емоціях та почуттях.

«Це такий дуже соціальний меседж про те, що ми трохи нехтуємо нашою природою, – розповіла Анастасія Іващенко, – і «Ссавці» («Млекопитающие») – це не дуже передає емоції. Тому ми взяли назву «Ті, що годують молоком». Це саме про те, що ми дійсно ссавці і це наша природа – годувати дітей. І природа все для цього створила в жінці та дитині. І гормони, і емоції. Якщо подивитись на ці фото, то комусь, мабуть, вони можуть не подобатися. Але на мій погляд, вони перш за все про емоції, про те, які емоції це викликає і у мами, і у дитини».

У фотопроекті брали участь жінки Києва, Харкова, Оржиці та Кіпру. Причому, особистими моментами свого материнства ділилися як подруги авторки, так і взагалі незнайомі їй жінки. Подивитися на світлини можна до 7 серпня.

comments powered by HyperComments