В Харкові до ювілею Довженка відбудеться інтерактивна виставка та флешмоб

Вівторок, 10 вересня 2019, 10:02
Інтерактивну виставку та флешмоб готують до 125-річчя Олександра Довженка.
В Харкові до ювілею Довженка відбудеться інтерактивна виставка та флешмоб

Фестиваль «ДовженкоFest» розпочнеться у день народження письменника й кінорежисера – 10 вересня. Заходи в його межах будуть тривати до кінця місяця. Однойменний проект був організований КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва» за підтримки Управління культури й туризму ХОДА. У рамках фестивалю запланована низка різноманітних культурних заходів.

 10 вересня о 16:00 у приміщенні КЗ «ООМЦКМ» (вул. Пушкінська, 62) урочисто викриється інтерактивна виставка «Довженко – найбільш відомий у світі українець ХХ століття». Там можна буде побачити карикатури, шаржі, світлини зі знімальних майданчиків. Також всі охочі матимуть нагоду дізнатися цікаві факти про життя Довженка, маловідомі для широкого загалу. Виставці буде притаманний сучасний формат: відвідувачі зможуть ознайомитися з експонатами завдяки аудіогіду. Для цього їм варто буде зчитати за допомогою смартфону QR-код перед входом до зали.

13 вересня о 16.00 на сходах перед центральним входом до приміщення КЗ «ООМЦКМ» пройде флешмоб «Харків читає Довженка». В заході візьмуть участь члени Національної спілки письменників України, відомі поети Харківської області та студентська молодь міста. Під час заходу всі охочі зможуть прочитати уривок з будь-якого твору, щоденників і листів Довженка. Для цього діятиме «вільний» мікрофон.

Упродовж «ДовженкоFest» запланований інтерактивний захід «Художня майстерня», під час якого учасники можуть взяти участь в майстер-класі з малюнку.

 

comments powered by HyperComments