Під час канікул харківським школярам покажуть незвичайне музичне шоу

Понеділок, 28 жовтня 2019, 14:18
«Інтерактивне оркестрове шоу для дітей» буде проходити в Будинку Алчевських з 31 жовтня та 01 листопада.
Під час канікул харківським школярам покажуть незвичайне музичне шоу

В один день відбудеться відразу по два концерти – о 11:00 та 16:00. Як передає PR- agency «Bagels&Letters», юні глядачі будуть не тільки слухати класичні твори, музику з мультфільмів і кінофільмів, а й диригувати оркестром, грати на музичних інструментах, брати участь в різних конкурсах та вікторинах. Ведучим заходу стане диригент Сергій Лихоманенко.

«Музичному проекту «Інтерактивне оркестрове шоу для дітей» немає аналогів в Україні» - розповів Лихоманенко, - концерт пройде у незвичайній інтерактивній формі, а його головними учасниками стануть юні глядачі. Просто в глядацькій залі вони, за допомогою диригента, зможуть освоїти найпростіші навички диригування і відгадати який композитор написав той чи інший твір, а слухаючи музику з кінофільмів і мультфільмів, навчяться відрізняти мажор від мінору. Активні учасники отримають заохочувальні подарунки, ну а найенергійніші піднімуться на сцену де, разом з оркестром, проведуть імпровізовану репетицію на барабані, шейкері і тамбурині. Самому вмілому учаснику диригент вручить свою паличку, і він продиригує мелодію з мультфільму. Захоплююча музична програма буде супроводжуватися відеорядом, а насамкінець всі бажаючі зможуть сфотографуватися з оркестром, музичними інструментами та диригентом».

«Цей концерт ще один крок вперед у розвитку такого напрямок нашої діяльності як концерти для дітей, – зазначив директор МАСО «Слобожанський» Олена Єрьоміна, – Минулого сезону ми провели кілька концертів «Оркестр - дітям. Казковий світ класики». Ті концерти відвідали сотні дітей і дорослих. На них приходили сім'ями і цілими групами, причому учні не тільки музичних шкіл, а й загальноосвітніх закладів, де головним пріоритетом є всебічний розвиток особистості кожної дитини. Завдяки цікавій подачі музичного матеріалу, захоплюючому формату аудіоспектаклю і «живому виконанню» ті дитячі концерти отримали найпозитивніші відгуки як юних глядачів, так і їх батьків, а також вчителів».

А на думку заступника директора Молодіжного оркестру Олександра Дворніченка, концерт «Інтерактивне оркестрове шоу для дітей» зруйнує міф, що класична і оркестрова музика нудна, покаже, що класика завжди сучасна, а деяких, можливо, навіть спонукає до того, щоб вибрати професію музиканта.

Щоби всі охочі змогли потрапити на унікальне оркестрове шоу, організатори зробили по два концерти в один день, в 11:00 і о 16:00. Оскільки на канікулах будуть працювати музичні школи та шкільні табори, очікують групові заявки, а керівникам великих груп готові надати безкоштовне запрошення. Також, безкоштовно відвідати концерт можуть братики або сестрички юних глядачів, віком до 5 років».

Нагадаємо, що концерт «Інтерактивне оркестрове шоу для дітей» відбудеться в Будинку Алчевських (вул. Жон Мироносиць, 13) у четвер, 31 жовтня і в п'ятницю, 01 листопада. В один день пройдуть по два заходи, початок об 11:00 та о 16:00.

Наступний концерт МАСО «Слобожанський» під назвою «Бетховен. Симфонічні шедеври» пройде в п'ятницю, 08 листопада, теж в Будинку Алчевських, початок о 19:00. На ньому оркестр під керівництвом диригента Національної філармонії України Віталія Протасова зіграє твори Людвіга ван Бетховена разом з відомим скрипалем Валерієм Соколовим.

comments powered by HyperComments