«Бузок» запрошує на відкриття виставок

Понеділок, 4 листопада 2019, 18:06
Експозицію вишитих картин «Изящный стежок» та інформаційну виставку культурного центру Gab Titui «Еволюція. Маски регіону Торресової протоки» можна подивитись з 5 по 19 листопада.
«Бузок» запрошує на відкриття виставок

Відкриття заходів відбудеться 5 листопада о 17:00.

«Спільнота любителів вишивки запрошує вас поринути у світ дивовижної краси. Особливість представлених картин – нестандартна техніка виконання і використання різноманітних оригінальних матеріалів: натуральний шовк, металізовані нитки, нитки ручного секційного фарбування. Поряд зі звичними для всіх хрестиками, роботи прикрашають різноманітні спеціальні шви і стібки, додаткової чарівності придають кристали Swarovski, бісер, намисто, перли. Всі роботи вишиті на льоні або на тканині рівномірного переплетення», - розповідають організатори про роботи, представлені в експозиції «Изящный стежок».

Водночас у великій залі галереї Посольство Австралії в Україні, Національний музей Австралії та Міністерство закордонних справ та торгівлі Австралії презентують «Еволюцію». Виставка є пересувною і має на меті ознайомити міжнародну спільноту з культурним надбанням корінних народів Австралії.

 У водах Торресової протоки, що відокремлює Австралію та Папуа Нову Гвінею, поблизу північної частини Австралійського материка, розташовано понад 200 невеликих островів. Самобутня культура мешканців островів у межах кожного острова чи навіть громади має свої особливості.

Виготовлення і носіння масок мешканцями островів є однією з найяскравіших традицій регіону, що продовжує жити й сьогодні. Вони виготовляються з панцирів морських черепах і вкриваються дивовижними візерунками, що наносяться загостреними каменями і мушлями за допомогою трафаретів.

Оглядаючи експозицію, яка складається з 26 графічних фотопанно, відвідувачі матимуть змогу побачити карту і фото островів Торресової протоки, дізнатися про місію культурного центру Gab Titui, ритуальні маски та їхніх творців – представників корінного населення.

comments powered by HyperComments