Харків’ян запрошують на показ серіалу «Техніка мрії» і концерт хору «Цвітна Капуста» (ФОТО)

Вівторок, 17 грудня 2019, 13:41
Передноворічний концерт і показ серіалу про креативні простори і соціальних хабах пройде в HudpromLoft (ул.Искусств, 15) 26 грудня в 19: 00. Вхід вільний.
Харків’ян запрошують на показ серіалу «Техніка мрії» і концерт хору «Цвітна Капуста» (ФОТО)

Соціальна платформа гараж хаб презентує серіал «Техніка мрії» про людей і креативні простори, які вони створили в Харкові, Дніпрі, Києві, Львові і інших містах України.

 У серію з 20 3-хвилинних роликів увійшли історії про ресторан «Сніг на голову», де не бояться приймати на роботу людей з ментальною інвалідністю, перший центр сучасного мистецтва в Дніпрі, инклюзивний хаб в Харкові для молоді з інвалідністю і випускників інтернатів, інноваційний центр »Промприлад», який реалізується на базі колишньої індустріальної зони в Івано-Франківську.



 Усім героям серіалу журналістка Катя Переверзева ставить питання про їх мрію і про те, як вони прийшли до її реалізації. Герої діляться історіями створення культурних центрів, майстерень, розповідають про те як перетворити закинутий завод на простір для галерей, майстерень, ресторанів і бізнесів.

Після показу виступлять одні з героїв серіалу - хор (разом із Сергієм Білозеровим, солістом групи MORJ | MOРЖ)  та картоний театр «Цвітної капусти», творчої студії для дітей, яка нещодавно відкрилася в Харкові.

Засновниця студії Маша Коломієць про серіал, - «Мені чомусь здається, що найкрутіші і найгучніші проекти на планеті починалися саме з мрії, а не з розумно розробленого бізнес плану і поставлених цілей досягти успіху і заробити грошей. Техніка мрії - це фільм про те, як люди хочуть і роблять світ навколо себе добрішим, теплішим і різноманітнішим, розширюють його межі, хто як відчуває і вміє».

Зйомки серіалу проходять з вересня 2019 в 5 містах України : Харкові, Києві, Івано-Франківську, Львові, Дніпрі і Черкасах.

Співзасновник гараж хабу, Роман Видро розповідає, навіщо вони знімають серіал, - «В нашій країні не існує екосистеми, яка дозволяла б обмінюватися досвідом засновникам культурних і креативних просторів. Усі при цьому стикаються з однаковими проблемами і складнощами, при цьому у кожного є рішення для своїх колег. І ми хочемо винести на порядок денний ті ідеї, за які борятся простори в креативній сфері, ті простори, які творять. І «Техніка мрії - не лише про пили і ЧПУ-станки, вона про технічне втілення своїх цілей».

Ролик про ресторан «Сніг на голову, який відкриється в грудні можна подивитися тут. Співзасновниця ресторану Тетяна Каменева про серіал: «Мене дуже надихають чужі красиві мрії, а цей фільм, як джерело натхнення і віри в те, що неможливого не існує, як би банально це не звучало».

Вхід вільний за реєстрацією.

Усі ролики з'являтимуться на сторінці гараж хабу в YouTube та в Facebook

Зйомка серіалу здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

comments powered by HyperComments