Сьогодні в Харкові стартує дводенна феєрія «Вертеп-фесту 2020»

Субота, 11 січня 2020, 10:22
Вже сьогодні та завтра - “Вертеп-фест 2020”. Його організатори - БО “Благодійний фонд "Харків з тобою" - запрошують всіх відвідати цю вже традиційну святкову феєрію, що встигла впасти до душі багатьом харків'янам. В суботу та неділю вони матимуть змогу послухати веселі колядки, побачити дивовижні вистави, спостерігати відмінності у персонажах і сюжетах вертепних драм. Адже до Харкова завітає понад 50 колективів - близько 1 000 учасників з різних регіонів України.
Сьогодні в Харкові стартує дводенна феєрія «Вертеп-фесту 2020»

Виступи відбуватимуться на 45 локаціях по всьому місту. На глядачів очікує різноманітність жанрів вертепування - традиційного та в сучасній інтерпретації: лялькові вистави, виступи кобзарів, тіньовий театр, живі костюмовані вертепи і ще безліч цікавинок.

Закриватиме Фестиваль фольклорна вечірка “Етновечорниці” - новий для Харкова формат дозвілля, поєднуючий традиції різних регіонів і культур України. Серед виступаючих: скрипалька з Алмати - випускниця Консерваторії італійської Швейцарії, музикант Симфонічного оркестру Індії, два танцювальних грузинських колективи тощо. Вхід - вільний.

В суботу веселі постановки та грайливі колядки і щедрівки несподівано можливо буде побачити і почути будь-де у місті. Адже в перший день Фестивалю вертепні колективи виступатимуть для містян в супермаркетах і торговельно-розважальних центрах.

12 січня, в неділю, другий день Фестивалю подарує ще більше яскравих вражень. Відкладіть домашній клопіт та завітайте до центру Харкова, щоб поринути в атмосферу справжніх народних гулянь. З 11:00 в парку ім. Горького заспівають і покажуть традиційні слобожанські колядки, щедрівки, меланки та ігри фольклорні гурти фестивалю зимового календаря «Святовид». А тим часом, на майдані Свободи почнеться шикування колони для вертепної ходи. Вона вирушить об 11:30 і пройде вул. Сумською до парку ім. Горького. Очолять цей видовищний парад харківські пластуни та два гуцульські гурти зі справжніми колядницькими рогами і костюмованим вертепом.

О 12:15 Акція одночасного виконання колядки “Нова радість стала” біля головної сцени парку неодмінно подарує всім присутнім відчуття єдності та натхнення. А потім розпочнеться концерт колективів “Вертеп-фесту 2020”, який триватиме з 12:30 до 15:00. Відразу на декількох сценах: головній, ”Ретро-парк”, “Французький парк” та “Сімейній зоні” завирує справжня різдвяна містерія.

Після 15:00 естафету виступів знов підхватить “Святовид”. А “Вертеп-фест” переміститься до ХНАТОБ/СхідOpera - там на другому поверсі холу з 14:00 до 17:00 для всіх бажаючих відкриє свої двері запальна фольклорна вечірка “Етновечорниці”.  Це буде справжнє свято поєднання традицій різних регіонів і культур України. Адже на ньому представлять свої народні танці, співи і національну кухню 8 етнічних спільнот Харкова. Також відбудеться показ українських строїв з приватної колекції  Ірини Маркевич та Ірини Голубєвої за участю харківських пластунок і моделей інклюзивного модельного агентства “Креавіта”. А хедлайнер заходу - етно-рок гурт “Яри”, не тільки запалить всіх присутніх своїм виступом, а й проведе майстерню українського побутового танцю.

Тож беріть близьких і друзів та занурюйтесь у веселу життєрадісну атмосферу “Вертеп-фесту 2020”! Приходьте святкувати та вертепувати разом з нами!

Ресурси  Вертеп-фесту 2020:

Сайт проекту

Сторінка на Facebook

Сторінка в Інстаграмі

Подія на Facebook

comments powered by HyperComments