У Харкові пройде видатна культурна подія міста (ПРОГРАМА)

Понеділок, 22 лютого 2021, 12:09
З 7 по 24 квітня в Харкові відбудеться Міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest.
У Харкові пройде видатна культурна подія міста (ПРОГРАМА)

У цьому році фестиваль буде присвячений творчості Людвіга ван Бетховена. Протягом двох тижнів харків'яни та гості міста зможуть послухати не тільки найпопулярніші твори Бетховена, включаючи всі його 32 сонати, а й твори інших класиків - Мендельсона, Моцарта, Мусоргського, Скрябіна, Станковича.

KharkivMusicFest-2021 пройде з 7 по 24 квітня, при цьому на 25 березня запланований Promo Concert KharkivMusicFest-2021 – своєрідна презентація фестивалю. В цей день організатори розкажуть про фестиваль, про розмаїття його проектів. Запрошеним гостем події стане французький віолончеліст Готьє Капюсон, який виступить у супроводі одного з найуспішніших недержавних оркестрів України – New Era Orchestra під керуванням харизматичної Тетяни Калініченко.

Відкривати фестиваль буде концерт Фестивального оркестру KharkivMusicFest.

7 квітня в Великій залі Харківської філармонії зберуться музиканти з 10 країн: України, Чехії, Греції, Італії, Естонії, Грузії, Словаччини, Польщі, Німеччини та Азербайджану. В програмі концерту прозвучить музика Людвіга ван Бетховена та Мирослава Скорика, під керуванням азербайджанського диригента Фахраддіна Керимова.

10 квітня вперше в Україні дасть свій сольний концерт всесвітньо відомий піаніст з Великобританії Пол Льюїс. Його виконання фортепіанних творів Бетховена і Шуберта отримало одностайне визнання критиків і слухачів у всьому світі та закріпило його репутацію як одного з найвидатніших світових інтерпретаторів класичного репертуару Центральної Європи. У програмі сольного концерту в Харкові – шедеври фортепіанної класики: музика Мендельсона, Моцарта, Мусоргського, Скрябіна.

13 квітня відбудеться концерт-нагородження лауреатів II Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського. Переможці молодшої та старшої групи представлять свої твори для вокалу і фортепіано, а також для змішаного хору a capella.

В рамках KharkivMusicFest вперше в Україні пройде безпрецедентна подія – «Сонатний марафон», який триватиме з 17 по 18 квітня. Протягом двох днів двадцять кращих піаністів з усієї країни виконають всі 32 сонати Бетховена.

У цьому році в рамках фестивалю концертує не один, як зазвичай, а цілих два Фестивальних оркестрів: 21 квітня відбудеться концерт Дитячого фестивального оркестру, в складі якого зіграють 50 юних музикантів з Харкова (склад Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest), а також обдаровані діти з усієї України. Диригувати концертом буде молодий диригент з Німеччини білоруського походження Віталій Олексейонок.

Закриття KharkivMusicFest-2021 ознаменується одним з наймасштабніших та насичених по глибині і експресивності концертів фестивалю, який відбудеться 24 квітня. В програмі вечора – прем'єра в Харкові «Страсті за Тарасом» Євгена Станковича та виконання відомої симфонії Людвіга ван Бетховена – Симфонії №9. Твори прозвучать у виконанні Національної хорової капели України «Думка» та головного оркестру країни  – Національного симфонічного оркестру України, і об'єднають на одній сцені два видатних колективи. За диригентським пультом – визнаний український маестро, народний артист України Володимир Сіренко.

Крім того, не залишаться без уваги дитяча та молодіжна аудиторія, яким організатори фестивалю завжди приділяють особливу увагу. В цьому році вперше в рамках фестивалю публіці буде представлений такий жанр класичного мистецтва, як балет – глядачі побачать постановку «Чиполліно». «Чиполліно» – проект-колаборація Харківської дитячої хореографічної школи та Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest. Проект унікальний тим, що його учасники виключно діти, як на сцені, так і в складі оркестру. Кращі харківські танцюристи та музиканти подарують своє мистецтво харків'янам 10-11 квітня. За диригентським пультом – Юрій Янко, головний диригент Харківської філармонії, Заслужений діяч мистецтв України.
Чекає на харків'ян і насичена освітньо-просвітницька та альтернативна фестивальна програма.

«Місія фестивалю – підвищити популярність класичної музики до рівня європейських столиць. Зробити це можливо, не тільки знайомлячи слухачів з кращими класичними творами у виконанні видатних маестро, а й допомагаючи її зрозуміти, показуючи всю її багатогранність, тим самим підвищуючи загальний культурний рівень аудиторії, – коментує Сергій Політучий, президент фестивалю. – Ми проводимо різні освітні заходи, залучаємо аудиторію, яка далека від класичної музики, використовуючи нові формати: від лекцій-концертів до анімаційних відеороликів. Відкриваючи для харків'ян і гостей міста красу класичної музики, ми їх надихаємо на більш глибоке пізнання себе, навколишнього світу, на нові креативні проекти. Ми відкриваємо нові горизонти для всіх учасників, будь то гість, музикант або волонтер фестивалю».

Дати: 7-24 квітня
http://kharkivmusicfest.com/

comments powered by HyperComments