На Kharkiv MeetDocs відбудеться спеціальний показ фільму від MEGOGO для людей ​​з порушеннями слуху

Неділя, 19 вересня 2021, 21:40
Благодійний показ відбудеться в межах співпраці фестивалю із соціальною ініціативою «Дивись як чутно», що створена медіасервісом MEGOGO. Фільм демонструватиметься із перекладом жестовою мовою.
На Kharkiv MeetDocs відбудеться спеціальний показ фільму від MEGOGO для людей ​​з порушеннями слуху

1 жовтня о 13:00 у харківському Promodo HUB буде показаний фільм «Тесла» (2020) режисера Майкла Алмерейда, світова прем’єра якого відбулась на кінофестивалі Sundance. Фільм-біографія є вільним переказом життя винахідника Ніколи Тесли. Сам Альмерейда називає свою стрічку дослідженням характеру генія, якого не розуміли, і пропонує глядачеві несподівані ситуації, в яких розкривається герой. Головну роль Ніколи Тесли зіграв Ітан Хоук, номінант на премії «Оскар», «Золотий глобус», BAFTA і «Тоні». 

 

Показ проводитиметься безплатно для людей з порушеннями слуху. Переклад жестовою мовою буде реалізовано соціальною ініціативою MEGOGO «Дивись як чутно». 

 

«Окрім тисячі  фільмів різних жанрів, наша команда “Дивись як чутно” перекладає жестовою мовою музичні концерти, розважальні та освітні програми, фестивалі та кінопокази. Наша головна мета — збільшити кількість інклюзивного контенту. І якщо раніше лише жителі Києва могли отримати таку можливість, то зараз ми розширили географію на інші міста нашої країни. Ми дуже раді стати частиною Kharkiv MeetDocs та організувати спеціальний показ фільму із перекладом жестовою мовою. Адже кіно не має меж і повинно бути доступним для всіх. Тим паче, у рамках відомого кінофестивалю», — менеджерка проєкту «Дивись як чутно» Аліна Артеменко.

 

Усі охочі  зможуть переглянути фільм «Тесла» (2020) за умови наявності фестивального абонемента, який надає глядачу змогу подивитися фільми конкурсних програм та позаконкурсних секцій, відвідати майстер-класи та зустрічі з творчими групами фільмів у форматі Q&A. Придбати абонемент можна за посиланням. Кількість місць обмежена.

 

Ювілейний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цього року відбудеться з 26 вересня по 2 жовтня у Харкові. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток Східної України.

 

Фестиваль Kharkiv MeetDocs 2021 проходить за підтримки Auswärtiges Amt (Федеративне міністерство іноземних справ Німеччини) та Державного агентства України з питань кіно.

 

Офіційний сайт

Facebook

Instagram

 

Kharkiv MeetDocs — міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, що фокусується на культурі, проблемах і повсякденному житті східних областей України. Програми фестивалю включають покази найкращих фільмів таких фестивалів як Sundance Film Festival, Berlinale, Festival international du film de Cannes, номінантів та лауреатів премії «Оскар». Kharkiv MeetDocs заснований у 2017 році, ідеологиня і директорка фестивалю — кінопродюсерка Євгенія Крігсхайм. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток Східної України.

 

Цього року Kharkiv MeetDocs пройде з 26 вересня по 2 жовтня в змішаному онлайн та офлайн форматі. До програми фестивалю увійде національний та міжнародний конкурс ігрового й документального повнометражного і короткометражного кіно, спеціальні покази та національні прем’єри, а також індустріальна секція, яка складатиметься з воркшопів, майстер-класів та творчих зустрічей з професіоналами індустрії.

 

Організатори фестивалю: Media Frontline e.V., ГО «Тинк Тенк Юкрейн».

Партнери фестивалю: ПотомуЧто, The Thursday Company GmbH.

Медіапартнери фестивалю: видання «Новое время», Kinowar, Detector.Media, «Тиждень», «Нове українське кіно», телеканали Simon та АТН, медіагрупа «Об’єктив», видання «Город Х», «Х1»Smart Media, Depo.Харків, Vgorode Харків, Gwara Media.

 

Соціальна ініціатива «Дивись як чутно», що заснована медіасервісом MEGOGO, створює можливості перегляду кращого світового контенту для глядачів із порушеннями слуху, роблячи переклад жестовою мовою, а також з порушеннями зору, створюючи тифлокоментарі. На MEGOGO є окремий розділ із продуктами жестовою мовою, а також доступний інтерактивний телеканал «Дивись як чутно», який збирає подібний контент для глядачів різного віку. 

comments powered by HyperComments