Запасаємося цукром! Скоро в Харкові закінчиться солодке життя

Анастасія Маніна  |  Четвер, 2 квітня 2009, 15:26
Дефіцит цукру в Харківській області очікується за 2-3 місяці. В даний час істотного нестатку продукту не спостерігається.
Запасаємося цукром! Скоро в Харкові закінчиться солодке життя

Про це 2 квітня «Міську Варту» повідомив генеральний директор господарської асоціації виробників «Харківцукор» Юрій Ілліченко.

За його словами, щомісячне споживання цукру в Харківській області дорівнює 10-12 тисячам тонн на рік при щорічному споживанні в 124 тис. тонн.

«В даний час ще не спостерігається браку продукції цукрових заводів, але вже найближчим часом – за 2-3 місяці – ситуація зміниться докорінним чином. Ми не лякаємо, ми говоримо про реальний прогноз», – розповів Ю. Ілліченко.

Раніше віце-губернатор Віктор Звєрев, який займається агропромисловим комплексом, заявив, що в Харківській області очікується дефіцит цукру.

За його словами, потреба області в цукрі до нового врожаю складає близько 60 тисяч тонн. Зараз в області зберігається лише 45 тисяч тонн.

Нагадаємо, 17 березня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що 2.5 млрд грн., вкладених в аграрний комплекс України, врятують галузь від вимирання. В той же час сільське господарство країни знаходиться в плачевному стані.

Нагадаємо, в лютому на харківських ринках спостерігався «незрозумілий» дефіцит солі.
 

comments powered by HyperComments