В Харківській області вперше зменшилися зарплати

Дмитро Стриженко  |  Вівторок, 23 грудня 2008, 11:55
За станом на кінець грудня в Харківській області фіксується зростання боргів по заробітній платі та відрахуванням до пенсійного фонду на тлі загального зниження розмірів середньої заробітної плати.
В Харківській області вперше зменшилися зарплати

Про це в ході позачергової сесії Харківської облради заявив заступник голови ХОДА Ігор Терехов.

За його даними загальна заборгованість по зарплаті в Харківської області складає 123 млн грн. Із них 74 млн – на економічно активних підприємствах.

І. Терехов також повідомив, що велика частина боргів зафіксована на державних підприємствах. Зокрема він сказав, що на заводі ім. Малишева борг по зарплаті складає 10 млн грн, по відрахуванням до пенсійного фонду – 53 млн грн. Харківське державне авиційно-промислове підприємство заборгувало працівникам 34 млн грн, тоді як відрахування до пенсійного фонду складають 26 млн грн. На заводі ім. Шевченка борг по зарплаті складає 2.8 млн грн, по відрахуванням до пенсійного фонду – 2.3 млн грн.

Терехов закликав депутатів облради звернутися до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням надати підтримку харківським держпідприємствам в умовах кризи.

«Держава повинна визначитися, чи потрібні Україні літакобудування, випуск бронетанкової техніки і так далі. Ці підприємства без держпідтримки не обійдуться», – заявив Ігор Терехов.

Крім того заступник губернатора повідомив, що в Харківській області вперше зафіксовано зниження рівня середньої зарплати. За його даними, за станом на 1 жовтня середня зарплата складала 1800 грн. А вже до грудня вона зменшилася до 1719 грн.
 

comments powered by HyperComments