Харків заборгував дочці «Нафтогазу» 368 мільйонів гривень

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 6 лютого 2009, 13:39
За даними компанії «Газ Україна», невиплачений борг Харківської області за опалювальний сезон 2008–2009 року склав 368.2 мільйонів гривень.
Харків заборгував дочці «Нафтогазу» 368 мільйонів гривень

Про це в п'ятницю повідомили «Міській Варті» в прес-службі дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України» «Газ України».

За словами представника прес-служби, з більшістю підприємств компанія працює за передоплатою. Однак мінусом газового ринку є неможливість відключення боржників, тому що в трубі газ повинен бути постійно, і якщо газу в трубі не буде, до сумлінних споживачів продукт не дійде.

«На сьогоднішній момент майже всі області мають заборгованість, але абсолютними лідерами стали Київський, Донецький і Харківський регіони».

Відповідно до заяви «Газ України», опублікованому на сайті компанії, найбільшу заборгованість з усіх українських підприємств ТКЕ мають «Харківські теплові мережі», борг яких за опалювальний сезон становить 150.5 млн. грн.., тобто майже половину заборгованості області. Загальна заборгованість на підприємствах ТКЕ в харківській області – 368.2 млн. грн.

За період з 01.10.2008 підприємства ТКЕ заборгували перед ДК «Газ України» (станом на 3.02.09) понад 2,785 млрд. грн. (рівень оплати - 40%).

Також у прес-службі повідомили, що згідно розпорядженню НАК «Нафтогаз України» з метою зміцнення розрахункової дисципліни за спожитий природний газ, компанія «Газ України» буде виділяти підприємствам тільки ті обсяги палива, за які вони вже розрахувалися.

Нагадаємо, 4 лютого прес-секретар «Харківміськгазу» Ольга Липакова повідомила, що на сьогоднішній день ніяких увідомлень від Кабінету міністрів України із приводу стягнення боргів з «Харківміськгазу» на підприємство не надходило.

Нагадаємо також, 4 лютого прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Кабінет міністрів планує подавати позови в суди про початок процедури банкрутства облгазів і обленерго, що мають заборгованість за спожитий газ, передавала «Економічна Правда».

 

comments powered by HyperComments