Тимошенко: харківський вуз порушив постанову Кабміну

Дмитро Стриженко  |  П'ятниця, 13 лютого 2009, 11:31
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Міністерство фінансів забезпечило перерахування коштів для виплат стипендій у повному обсязі.
Тимошенко викрила вузи в порушенні постанови Кабміну.

Про це Ю. Тимошенко заявила на прес-конференції в Кабінеті міністрів, передає УНІИАН.

«Строк виплати стипендій, наприклад, за лютий, припадає на останню декаду місяця, але вже 2 лютого цього року в повному обсязі перераховані всі гроші з державного бюджету на рівень вузів для того, щоб вони мали можливість виплатити стипендії вчасно. Я підкреслюю, практично гроші перераховані на 20 днів раніше», – сказала Ю. Тимошенко.

В той же час, за її словами, деякі вузи в порушення постанови уряду змінили порядок виплати стипендій.

«Спеціальною постановою уряду передбачено, що стипендія виплачується, якщо середня оцінка під час здачі іспитів становить 4 бали, причому може бути, що по окремих предметах студенти одержали «5» і «3». Але деякі вузи, як наприклад Тернопільський педагогічний університет, Волинський національний університет, Харківський національний педагогічний університет прийняли в абсолютно самостійному порядку таке правило, що стипендія виплачується за умови середньої оцінки «4», але без «трійок». Це порушення постанови уряду», – підкреслила вона.

Прем'єр додала, що всім вузам, що змінили порядок виплати стипендій, спрямовані спеціальні повідомлення уряду про неприпустимість таких дій.

Крім того, за словами Ю. Тимошенко, установлений ряд фактів, коли несвоєчасна виплата стипендій була викликана перекладом кореспондентських рахунків вузів з одного банку в іншій.

Прем'єр-міністр підкреслила, що уряд проводить моніторинг своєчасної виплати стипендій студентам, а в Міністерстві фінансів відкрита спеціальна телефонна лінія, на яку можуть звертатися студенти у випадку невиплати стипендій.
 

comments powered by HyperComments