Повернення по депозитах не гарантують в 5 українських банках (СПИСОК)

Анастасія Маніна  |  Четвер, 5 березня 2009, 11:32
Фонд гарантування внесків фізичних осіб повідомив, що з 2 березня з постійні в тимчасові учасники фонду переведені 5 банків.
Повернення по депозитах не гарантують в 5 українських банках (СПИСОК)

Ними стали 5 українських банків з тимчасовою адміністрацією: «Надра», «Національний кредит», Одеса-банк, (ФГВФО) «Причорномор'я», а також «Фінансовий союз банк», пише «Комерсант-Україна».

Таким чином, фонд (ФГВФО) перестав гарантувати компенсації по внесках фізичних осіб, привернутих банками з дня отримання повідомлення про переведення їх в тимчасові учасники, виходить з ст. 28 закону «Про фонд гарантування внесків фізичних осіб», повідомляє «РБК-Україна».

ФГВФО створений указом Президента №996 від 10 вересня 1998 р. На 1 березня 2009 р. фонд здійснював виплати вкладникам «Інтерконтінентбанка», «Європейського банку розвитку і заощаджень» і «Київського універсального банку».

Нагадаємо, 2 березня повідомлялося, що 13 комерційних банків в Україні буде ліквідовано, а вісім банків працюють під керівництвом тимчасових адміністраторів.

Нагадаємо також, 4 березня в Національному Банку України заявили, що буде встановлено строгий контроль за тим, як комерційні банки, що брали участь у валютному аукціоні, надалі розпоряджатимуться валютою.
 

comments powered by HyperComments