Нафтогаз порахував, скільки газу купити у Росії, щоб не бути битим

Анастасія Маніна  |  Середа, 18 березня 2009, 14:30
НАК «Нафтогаз України» підготувала і передала на розгляд Кабінету міністрів України баланс споживання природного газу в Україні на 2009 рік.
Нафтогаз порахував, скільки газу купити у Росії, щоб не бути битим

Про це повідомили «Міську Варту» в прес-службі «Нафтогазу».

Згідно розрахункам фахівців компанії, загальне споживання газу протягом року складатиме 55.9 млрд куб. метрів. З них надходження імпортованого газу повинне складати 33 млрд куб. метрів; газ власної здобичі – 20.6 млрд куб. метрів.

Решта потреб споживачів України буде забезпечена за рахунок газу, який знаходиться в підземних газових сховищах.

Для потреб населення передбачено постачання 17.8 млрд куб. метрів газу, підприємствам ПЕК – 10.5 млрд куб. метрів, бюджетним організаціям – 1.05 млрд куб. метрів, підприємствам промисловості – 19.3 млрд куб. метрів газу.

НАК «Нафтогаз України» практично завершила договірну компанію по постачаннях газу підприємствам промисловості. Весь об'єм газу, який поставляється НАК «Нафтогаз України» і дочірньою компанією «Газ України», здійснюється по прямих договорах безпосередньо з споживачами і регіональними підприємствами по транспортуванню і постачанню газу (обл- і міськгазами).

Раніше, 11 березня, Кабінет міністрів узгодив фінансовий план НАК «Нафтогаз України» з профіцитом в 3.8 млрд грн.

Також 11 березня керівник «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що згідно контракту є мінімальний об'єм відбору газу, який повинна здійснювати Україна по місяцях, – не менше 80% того, що Україна зобов'язалася викупити. В той же час Україна ще жодного разу не виконала цей пункт контракту, купивши в січні тільки 0.5 млрд куб. м при удвічі більших об'ємах за контрактом, а в лютому – близько 1.1 млрд куб. м при обов'язкових 2 млрд.

Нагадаємо, 12 березня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що РФ прощає Україні неустойки за невикуплений газ, виходячи з предбанкрутного стану української економіки.
 

comments powered by HyperComments