МВФ погодився надати Україні другий транш в 2.8 млрд доларів

Костянтин Колесник  |  Понеділок, 20 квітня 2009, 09:16
Міжнародний валютний фонд планує надати Україні другий транш фінансової допомоги в сумі 2.8 млрд. дол.
МВФ погодився надати Україні другий транш в 2.8 млрд доларів

Про це заявила сьогодні керівник місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу.

За її словами, така домовленість була досягнута в ході переговорів представників української влади з місією МВФ. Схвалення кредитного транша радою директорів МВФ планується до середини травня 2009 р., після чого кошти одразу потрарлять до країни. Очікується, що кредит, необхідний бюджету України, дозволить країні в боротьбі з значним спадом промислового виробництва, повідомляє Діло.

Кажучи про сьогоднішню економічну ситуацію в країні, Пазарбазіолу сказала, що «українська економіка витримала шоки і достатньо швидко до них адаптувалася». Керівник місії також відзначила, що в Україні з початку року зафіксований нижчий рівень інфляції, чим прогнозував МВФ.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року ухвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в розмірі 16.43 млрд доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

В листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту у розмірі 4.5 млрд доларів.

У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка мала ухвалити рішення про надання або ненадання Україні другого траншу.

Тим часом в лютому глава місії МВФ Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ та Україною, а відповідно, до питання про надання другого транша кредиту.

Голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні Пазарбазіолу прибула до Києва 8 квітня.

9 квітня Тимошенко під час зустрічі з Пазарбазіолу виказала надію, що в ході роботи в Україні місії МВФ програма співпраці України і МВФ буде успішно переглянута з урахуванням інтересів обох сторін.

15 квітня Пазарбазіолу повідомила, що Міжнародний валютний фонд ухвалюватиме рішення щодо другого траншу кредиту, виходячи з нових політичних умов в Україні.
 

comments powered by HyperComments