Жерсть! В Криму пропонують створити український Лас Вегас

Анастасія Маніна  |  Четвер, 21 травня 2009, 12:16
Кримська влада не виключає, що Автономна Республіка Крим буде запропонована як один з регіонів, де буде офіційно дозволений гральний бізнес.
У нас скоро теж таке буде.

Про це повідомив журналістів голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко.

За його словами, відповідна пропозиція обговорюється, зокрема, з депутатами Верховної Ради України.

«Пропозиція є, розглядаємо територію Криму для того, щоб, можливо, затягнути сюди ігровий бізнес», – зазначив спікер. При цьому він додав, що у такому разі необхідно буде передбачити розміщення гральних закладів далеко від населених пунктів, і «така територія в Криму є».

За словами економічного оглядача Олени Маніної, в західному і східному Криму дійсно є вільні землі, які можна використовувати для розташування гральних закладів.

Зокрема, існує план рекраційного розвитку земель західної частини півострова.

«Кримська влада залишила цю землю під будівництво великих готелів і розважальних центрів, тому розміщення грального бізнесу там найімовірніше», – сказала вона.

О. Маніна також повідомила, що в східній частині АРК також залишилася вільна земля, на яку «поклала око» російська влада.

«Наприклад, мер Москви Лужков вже вів переговори щодо викупу цих земель», – відзначила вона.

Крім того, оглядач повідомила, що для відведення земель під гральний бізнес в Криму немає достатньо крупної інфраструктури.

«АРК поки не може потягнути такі витрати самостійно. Механізмів реалізації даної програми також немає», – сказала пані Маніна.

Нагадаємо, в ніч на 7 травня в Дніпропетровську на першому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку в залі гральних автоматів сталася пожежа, в якій загинули 10 осіб.

Кабінет Міністрів розпорядився припинити дію ліцензій всіх гральних закладів в країні з 8 травня терміном на один місяць для здійснення їх перевірки.

15 травня Верховна Рада прийняла Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні», який забороняє не тільки гральний бізнес, але і участь у азартних іграх.

При цьому Кабінет Міністрів протягом трьох місяців з дня набуття чинності цього закону повинен розробити і внести на розгляд парламенту законопроект про організацію грального бізнесу в спеціально відведених для цього зонах.

Представники ігорного бізнесу в Україні подали позови до держави з вимогою повернути їм гроші, сплачені за отримання патентів.

Віце-президент Української асоціації діячів грального бізнесу, депутат Одеської міськради Григорій Трипільський 19 травня заявив, що ухвалення парламентом 15 травня закону про заборону грального бізнесу могло бути пролобійоване Російською Федерацією.

«У нас є версія на предмет того, що ухвалення закону пролобійоване Росією з метою недопущення витоку грошових коштів з Російської Федерації, тому що, дійсно, достатня кількість гравців з Росії приїжджала до Києва і програвала гроші», – заявив депутат.

 

comments powered by HyperComments