Місія МВФ знову трястиме Україну на предмет гідності отримання транша

Понеділок, 12 жовтня 2009, 11:42
Місія МВФ на чолі з головою місії фонду в Україні Джейлой Пазарбазіоглу знаходитиметься в Києві з 12 по 24 жовтня.
транш мвф

У ході зустрічей зацікавлених сторін обговорюватимуться питання економічної і фінансової ситуації в Україні.

Експерти МВФ оцінять виконання показників критеріїв ефективності програми Stand-by згідно Меморандуму про економічну і фінансову політику від 23 липня 2009 року, підписаному між Україною і Міжнародним валютним фондом.

Віце-прем'єр Григорій Немиря заявив, що політична нестабільність в Україні може поставити під загрозу отримання наступного транша від МВФ.

Експерти також вважають, що Україна може не отримати черговий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду у розмірі 3 мільярдів 700 мільйонів доларів. Головною причиною вірогідної відмови фахівці називають початок передвиборчої кампанії.

Секретаріат президента сумнівається, що Міжнародний валютний фонд виділить Україні 4-й транш кредиту stand by у випадку, якщо ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики не будуть підвищені, як того вимагає МВФ.

У Україні МВФ як і раніше прогнозує глибокий спад і відновлення економіки лише в другій половині 2010 року.

Нагадаємо, 1 жовтня в Стамбулі турецький студент кинув черевиком в директора МВФ Домініка Стросс-Кана під час його виступу перед студентами Стамбульського університету.

Нагадаємо також, що Кабмін узяв зобов'язання перед МВФ до кінця 2009 р. підвищити ціни на газ для населення і підприємств ТКЕ на 20%.





 

comments powered by HyperComments