Розмір середнього хабара в Україні становить 24 тисячі гривень

Четвер, 19 серпня 2010, 14:54
Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Валерій Коряк. Загальна сума задокументованих хабарів склала понад 27,7 млн. грн. Загалом викрито 1123 особи, з яких 181 службова особа органів влади й управління та понад 220 - контролюючих органів.
Розмір середнього хабара в Україні становить 24 тисячі гривень

Також, за словами Коряка, до кримінальної відповідальності за хабарництво притягуються вісім службовців центральних органів виконавчої влади, четверо посадовців обласних державних адміністрацій, 21 чиновник райдержадміністрацій, 8 міських голів та 17 службових осіб міських та районних рад тощо.

З початку року в навчальних закладах України викрито 184 факти хабарництва.

За словами Коряка, до кримінальної відповідальності притягнуто 74 особи. Серед них 30 керівників навчальних закладів та їх заступників, 40 інших службових осіб та 4 студентів - за фактами давання хабарів.

Крім того, за інформацією Коряка, у системі охорони здоров'я також зафіксовано 84 злочини цієї категорії.

"У лікарнях та поліклініках мають місце факти отримання хабарів за видачу листів непрацездатності та довідок без фактичного проведення медичного огляду, а також за лікування, призначення лікарських засобів", - зазначив Коряк.

Також він повідомив, що у поточному році у сфері земельних відносин викрито 1752 злочини економічної спрямованості, пов'язані з незаконними операціями із землею.

Найбільше таких злочинів викрито у Криму, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Луганській, Львівській, Одеській областях та у Києві.

Крім того, Коряк зазначив, що загалом задокументовано понад 1700 злочинів про хабарництво.

При цьому значно зріс рівень посадовців, викритих у хабарництві, та суми хабарів. Зокрема, Департаментом Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявлено 42 хабара з сумою понад 100 тис. грн., 30 таких злочинів - з сумою понад 30 тис. грн. та 105 - понад 10 тис. грн.

comments powered by HyperComments