Ощадбанк подав на Росію позов на $ 1 млрд

Субота, 27 серпня 2016, 22:53
Банк вимагає компенсації стосується "тотального знищення його інвестицій в Криму".
Ощадбанк подав на Росію позов на $ 1 млрд

26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усією доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, які будуть нараховані до прийняття Судом остаточного рішення і до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним судом, і становить більше $ 1 млрд ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у банку, місцем розгляду арбітражу визначено Париж (Франція).

У повідомленні підкреслюється, що Ощадбанк починає новий важливий етап в процесуальному провадженні у його претензіях до РФ в рамках двостороннього договору про захист інвестицій, який випливає з "тотального знищення його інвестицій в Криму".

За даними банку, відповідно до його пропозицією трибунал вирішив не "роздвоювати" процес і не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження: всі питання, що стосуються юрисдикції, суті позовних вимог та оцінки збитку будуть заслухані на одному засіданні, що дозволить значно прискорити розгляд справи.

Згідно з повідомленням, суд ухвалив рішення, що, якщо після подачі Ощадбанком позовної заяви РФ буде і далі відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, позовна заява буде розглядатися по прискореному часовим графіком до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017 року.

Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні.

Ощадбанк заснований в 1991 році. Його єдиним власником є ​​держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів Ощадбанк посідав друге місце (185,077 млрд грн) серед 108 банків, що діяли в країні банків.

comments powered by HyperComments