Фермери зможуть отримати більше державних кредитів

Неділя, 20 листопада 2016, 12:47
Розмір фінансової допомоги збільшився з 250 тис. грн. до 500 тис. грн.
Фермери зможуть отримати більше державних кредитів

Допомога надається на конкурсних засадах на зворотній основі згідно з державною кредитною програмою для дрібних хазяйств.

Фермер зобов’язується повернути кредит у зазначений у договорі термін, але не більше ніж за 5 років. Український державний фонд підтримки інформує, що такі кредити стали більш доступними: відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» для надання фінансової підтримки фермерським господарствам, за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» передбачено 15,8 млн. гривень.

Для того, щоб взяти кредит, потрібно звернутись до регіонального відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств. Заявки від фермеров приймаются теперь за 30 днів.

Нагадаємо про заяву Міністерства аграрної політики і продовольства України відносно розвитку фермерства в державі - стратегічний план «3+5»  Три пріоритети з нього – це реформа системи держпідтримки з акцентом на дрібних фермерів, завершення земельної реформи та реформа державних підприємств. Напрямки: розвиток ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій, зрошення та безпека харчової продукції.  

. .

 

comments powered by HyperComments