Новорічне меню: ціни порадують веганів, але засмутять м'ясоїдів

Середа, 7 грудня 2016, 18:16
Наближається Новий рік і час задуматись про новорічне меню. На жаль, статистика не порадує українців приємними цінами.
Новорічне меню: ціни порадують веганів, але засмутять м'ясоїдів

Правда, якщо ви вегетаріанець або веган, то багатий урожай овочів все ще утримує ціни на ці продукти досить низькими. Що ж стосується фруктів, то тут все залежить від стабільності курсу гривні. Варто відзначити, що фруктовий кошик на початку зими 2016-го року дешевше на 15%, ніж у 2015-му році.

Що ж стосуються м'ясоїдів, то сало вже подорожчало на 6,5%. Гуси і кури, які вирощуються на невеликих фермерських господарствах або ж у приватників, очікувано зростуть в ціні до свят. На даний момент домашня курка обійдеться в 55-65 гривень за кілограм, а качка або індичка - від 72 до 75 гривень.

Варто відзначити, що на новорічному столі буде недорога свинина, бо через африканську чуму наші виробники свинини втратили такі великі ринки як  Білорусь і Молдова. Чрез це з'явися внутрішній надлишок пропозиції. Що спричинило падіння ціни за два місяці на 3,5%.

Телятина до Нового року знову змінить цінники: вирізка обійдеться приблизно в 230 гривень.

Що стосується риби і морепродуктів, то тут все залежить від курсу гривні. Поки що ціни більш-менш стабільні, але вже через пару тижнів, після серйозного збільшення попиту, повинні підстрибнути.

 

comments powered by HyperComments