Співпраця місцевої влади з користувачами нафтогазоносних надр особливо актуальна в умовах децентралізації - Світлична

П'ятниця, 16 грудня 2016, 11:37
Губернатор Харківської області Юлія Світлична та керівник Полтавської ОДА Валерій Головко обговорили з Міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом наповнення місцевих бюджетів.
Співпраця місцевої влади з користувачами нафтогазоносних надр особливо актуальна в умовах децентралізації - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

За словами керівника ХОДА Юлії Світличної, близько 40% газу України видобувається у Харківській області. Також вона зазначила, що зараз, в умовах бюджетної децентралізації, співпраця органів місцевої влади та самоврядування з користувачами нафтогазоносних надр має бути налагоджена та водсконалена. 

Міністр енергетики та керівники Харківської та Полтавської ОДА обговорили, яким чином має бути реалізований ЗУ "Про угоди щодо розподілу продукції". Також порушувалися питання необхідності збільшити як видобуток газу, так і надходження коштів від цього до місцевих бюджетів. 

За словами Юлії Світличної, зараз завдяки бюджетній децентралізації місцеві бюджети збільшилися в два, три, а в деяких випадках - п`ять-шість разів. Так, місцеві громади поповнюють власні бюджети і розвивають території своїми силами.

"Отже кожна можливість збільшити наповнення бюджетів громад фінансовими ресурсами дуже важлива", - підсумувала керівник ХОДА.

А Міністр енергетики та вугільної промисловості, у свою чергу, зазначив, що впровадження Закону України "Про угоди щодо розподілу продукції" створить «фінансову подушку» для місцевих бюджетів і допоможе Україні досягти енергонезалежності.

Нагадаємо, у березні в Харкові було підписано угоду про співпрацю щодо розвитку нафтогазового комплексу регіону на 2016 рік. Планувалося інвестувати в об'єкти газовидобутку на Харківщині більше двох мільярдів

comments powered by HyperComments