Власникам приватних будинків в Харкові компенсують облікову ставку Нацбанку у кредитах на утеплення житла

Четвер, 22 грудня 2016, 10:16
За рахунок бюджету Харкова саме фізичним особам, які візьмуть банківський кредит на енергоефективні заходи, планується компенсувати облікову ставку Нацбанку України
Власникам приватних будинків в Харкові  компенсують облікову ставку Нацбанку у кредитах на утеплення житла

Станом на 22.12.2016 облікова ставка НБУ становить 15.0%. Згідно з рішенням Харківської міськради 21 грудня, компенсацію на термомодернізацію житла харків'яни можуть отримати в рамках державної програми часткової компенсації утеплення приміщень. Сама державна програма розповсюджюється і на фізичних, і на юридичних осіб.

Але раніше заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв повідомив, що за рахунок міського бюджету планується компенсувати облікову ставку Нацбанку України тільки фізичним особам.

«Держава частково компенсує тіло кредиту - 35% для фізичних осіб і 40% для ЖБК та ОСББ. Наша програма буде діяти тільки для фізичних осіб. Навантаження на людей зменшиться, і їм буде вигідніше користуватися цими кредитами», - повідомив Михайло Фатєєв.

Держпрограму з часткової компенсації кредитів на утеплення будинків введено в дію з жовтня 2016 року. Кредити на термомодернізацію в Україні видають державні банки: «Ощадбанк», «Укргазбанк» і «Укрексімбанк».

Нагадаємо, що міськрада виділить 30 млн. грн. на програми доступного житла та молодіжного кредитування. Збільшено норму пільгової "квадратури" для самотніх людей

 

comments powered by HyperComments