На Харківщині продовжать програму "теплі кредити"

Четвер, 29 грудня 2016, 10:13
У 2016 році ОСББ та ЖБК області надано 15 таких кредитів на загальну суму 1 млн 348 тис. грн.
На Харківщині продовжать програму "теплі кредити"

Такі кредити надаються в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності у поточному році банками – учасниками програми

«За рахунок кредитів в багатоквартирних будинках встановлені будинкові лічильники теплової енергії, облаштовані індивідуальні теплові пункти, замінені двері та вікна на енергоефективні в місцях загального користування, проведено модернізацію систем освітлення місць загального користування», - розповіла начальник управління реформування інфраструктури та економічного аналізу департаменту  ХОДА Наталя Горбаненко.

Урядом виплачено 754,8 тис. грн компенсації кредитів, взятих ОСББ та ЖБК на енергоефективні заходи. Середній розмір компенсації за одним «теплим» кредитом склав 56 %.

«Крім цього, в рамках обласної та місцевих програм стимулювання ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів з обласного бюджету додатково було компенсовано 195,8 тис. грн за 11 кредитами, з бюджету Харкова - 141,2 тис. грн за 8 кредитами та з бюджету Чугуєва - 35,4 тис. грн за одним кредитом», - зауважила Наталя Горбаненко.

Дія державної, обласної та місцевих програм продовжиться і в наступному році.

Нагадаємо, що власникам приватних будинків в Харкові компенсують облікову ставку Нацбанку у кредитах на утеплення житла. За рахунок бюджету Харкова саме фізичним особам, які візьмуть банківський кредит на енергоефективні заходи, планується компенсувати облікову ставку Нацбанку України. Згідно з рішенням Харківської міськради 21 грудня, компенсацію на термомодернізацію житла харків'яни можуть отримати в рамках державної програми часткової компенсації утеплення приміщень. Сама державна програма розповсюджюється і на фізичних, і на юридичних осіб.

comments powered by HyperComments