Українців примусять працювати і платити податки з зарплати

Четвер, 12 січня 2017, 11:18
Близько половини наших громадян працюють неофіційно
Українців примусять працювати і платити податки з зарплати

За даними міністра соціальної політики Андрія Реви,  в Україні налічується 16 мільйонів офіційно зайнятих громадян - близько 53% від кількості працездатного населення. Інші або не працюють, або працюють неофіційно.

Міністр вважає, що величезний розмір нелегальної зайнятості є результатом надмірного податкового навантаження на бізнес і складної економічної ситуації в Україні. Троє з п'яти українців працюють не за фахом через низьку оплату праці і відсутність вакансій.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що 400 тис. громадян в Україні отримують пенсію у розмірі 949 грн. Частина з цих людей отримувала заробітну плату в конвертах. Глава Уряду зазначив, що доручив створити робочу групу, що відслідковуватиме реалізацію рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати удвічі, для того, щоб "тримати руку на пульсі кожного дня".

«Я не збираюся утримувати службу зайнятості, я не збираюся утримувати безробітних. Я збираюся дати людям нормальну роботу і нормальну заробітну плату. Зміна цієї філософії має бути на порядку денному усіх тих, хто сьогодні опікується службою зайнятості. Я просив би, щоби ви [Міністр соціальної політики України Андрій Рева] довели це до керівництва служби зайнятості. Ні - розгоню, іприведем тих людей, які зможуть нормально ситуацію там налагодити», - наголосив Глава Уряду.

Володимир Гройсман підкреслив, що система зайнятості мала би бути направлена на те, щоб створювати робочі місця, натомість сьогодні вона направлена на те, щоб спонукати до безробіття.

Він навів приклад, що часто пошукачі роботи приходять за вакансіями, пропонованими службою зайнятості, поставити печатку про невідповідність до неї для подальшого отримання державної допомоги.

Нагадаємо, що  у Харкові з приводу працевлаштування можна проконсультуватися через Skype. Центр зайнятості надає можливість безробітним українцям отримати грошову допомогу на розвиток власної справи. Розмір такої допомоги – від 6 до 70 тисяч гривень. Її отримують понад 1000 українців щороку. Також  понад 2 тисячі 800 внутрішньо переміщених осіб знайшли роботу за сприяння служби зайнятості Харківськї області з початку проведення антитерористичної операції.

 

comments powered by HyperComments