Плата за опалення завищена у багато разів. Перепланувальникам квартир доначислять за спожите тепло

Вівторок, 24 січня 2017, 15:04
У Києві займуться мешканцями, які самостійно перепланували підвали, мансарди, балкони
Плата за опалення завищена у багато разів. Перепланувальникам квартир доначислять за спожите тепло

Як розповіла член колегії Держенергоефективності Марія Яковлєва, цифри в платіжках за опалення завищені.

«У всіх платіжках, які я бачила, був завищений обсяг споживання тепла. Наприклад, я бачила платіжку по квартирі площею 80 кв. м, де було зазначено споживання 5 Гкал тепла. Такого не може бути, ця цифра завищена в п'ять разів. Я думаю, що це або збій системи, або несумлінність постачальника », - говорить Яковлєва.

За її словами, усереднений розрахунок споживання тепла для більшості столичних будинків становить 0,01 Гкал на 1 кв. м опалювальної площі. При цьому, з огляду на масовість даного явища, експерт радить всім не згодним з сумою в рахунку звертатися із заявою в компанії, - пише видання u-news.

У той же час в «Київенерго» запевняють: витрата тепла на будинки враховується вірно, а великі суми в платіжках пов'язані з холодною погодою і недобросовісними діями інших мешканців. Наприклад, жителі добудовують опалювальні приміщення (мансарди, веранди), проводять опалення в комерційні приміщення (підвали, прибудови) або несвоєчасно подають дані зі своїх квартирних лічильників тепла. Тому, як кажуть в «Київенерго», перерахунку в цьому місяці не буде, а ось з горе-перепланувальників розібратися обіцяють в найкоротший термін.

«Спожиті гігакалорії треба коректно перерозподілити. Там, де є мансарди і інші невраховані прибудови, будемо донараховувати і за вересень-листопад. Будемо залучати контролюючі органи до вирішення цієї проблеми », - говорить комерційний директор компанії Євген Бушма.

comments powered by HyperComments