Оренда землі у Харкові вже майже нічого не коштує

Четвер, 23 лютого 2017, 15:58
Річна ставка орендної плати на землю в Харкові знижена у 33 рази - до 0,09% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки
Оренда землі у Харкові вже майже нічого не коштує

Мотивація рішення міськради - обурення громадян в умовах гострої фінансово-економічної, соціальної та політичної кризи.

За його словами, така орендна ставка діяла до квітня 2014 року, до тих пір, поки не була збільшена в 33 рази - до 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Тоді рішення було прийнято для того, щоб привести мінімальний розмір орендної плати у відповідність до вимог ст. 288 Податкового кодексу України, - .повідомив директор Департаменту земельних відносин Андрій Козлов.

За словами голови постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Габріела Михайлова, в категорію, для якої зменшується розмір орендної плати, потрапляють приватні будинки та будинки ЖК, ЖБК, ОСББ, кооперативні автостоянки і гаражно-будівельні кооперативи, дачно-будівельні кооперативи, індивідуальні гаражі, дачі, городи, овочесховища і льохи громадян, які не є об'єктами підприємницької діяльності.

«В умовах гострої фінансово-економічної, соціальної та політичної кризи зазначені зміни, які підвищили орендну ставку в 2014 році, призвели до обурення громадян. Адже під ці зміни потрапили об'єкти громадян, які не ведуть підприємницьку діяльність, і для багатьох ставка у 3% була непосильною ношею. Тепер ситуація змінилася на краще, і я впевнений, що багато харків'ян з радістю сприймуть цю новину», - підкреслив Габріел Михайлов.

Зазначимо, рішення про зниження орендної ставки було прийнято 22 лютого на сесії Харківської міської ради. Мінімальний розмір орендної плати приведено у відповідність до чинного законодавства. У грудні 2016 року Верховна Рада України прийняла закон, яким були внесені зміни до Податкового кодексу України в частині встановлення мінімального розміру річної орендної плати за користування земельними ділянками, - повідомили у прес-службі міськради.

Нагадаємо, що прокуратура судиться за дві земельні ділянки вартістю майже 7 млн. грн. під розважальний центр та об'єкти торгівлі. Ділянки загальною площею понад 0,33 га знаходяться у Московському районі міста.

comments powered by HyperComments