Наші фіскали не допомагають, а намагаються покарати - малий бізнес

Четвер, 16 березня 2017, 15:29
Таку думку висловив засновник харківської компанії "Чумак та партнери"
Наші фіскали не допомагають, а намагаються покарати - малий бізнес

Фіскальна система України зацікавлена поставити підприємців у такі умови, за яких вони будуть змушені "домовлятися", щоб швидко вирішити питання отримання ліцензії чи дозволу, відшкодування ПДВ.

Таку думку висловив представник малого бізнесу Олександр Чумак, засновник компанії “Чумак та партнери”, яка займається поставками запчастин для промислового обладнання.

"Справедливості заради зазначу, що зараз податкова міліція стала набагато менше “кошмарити” малий бізнес. ...Податкова зараз працює в основному із середнім бізнесом, у якого ще щось залишилося. Але методи при цьому ті ж - прийти й наїхати, тому що функції цього органу досі такі ж, як і раніше. І держава продовжує покладати на ДФС функції щодо виконання планів зі збору податків. Податкова так і не стала сервісним органом, який би допомагав підприємцям у здачі звітності та вирішенні проблем з помилками. У нас як і раніше головна задача фіскалів не допомогти бізнесменові знайти помилку і виправити її, а покарати за її вчинення.

Чумак зазначив, що серед "деяких поліпшень" - процедура відкриття і закриття бізнесу.

"Але електронне відшкодування ПДВ, яке декларувалося новою владою, працює неефективно і постійно піддається критиці з боку платників податків. Тому що це великі гроші. А де є великі гроші і контакт з чиновником, там обов’язково будуть проблеми", - сказав він.

Представник малого бізнесу вважає, що існуюча система не дозволяє працювати чесно ні фіскалам, ні бізнесу.

Раніше повідомлялось, що харківські підприємці поскаржились на перевірки прем`єр-міністру України Володимиру Гройсману.

comments powered by HyperComments