Судовими вироками бізнес змушують чесно платити своїм робітникам

Вівторок, 21 березня 2017, 07:02
З харківських підприємств стягнуті гроші до ПФ за невиплачені пільгові та наукові пенсії
Судовими вироками бізнес змушують чесно платити своїм робітникам

Під чергову прокурорську "роздачу" потрапили 4 підприємства з Холодногірського та Шевченківського районів Харкова.

Сукупний розмір їх боргу - півмільйона гривень.

"Згідно з чинним законодавством підприємства, установи та організації повинні відшкодувати Пенсійному фонду різницю між сумою пенсії, призначеної науковим працівникам, робітникам, зайнятим на підземних роботах, співробітникам  з особливо шкідливими та важкими умовами праці тощо, та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи", - пояснила  керівник Харківської місцевої прокуратури №1 Катерина Шевцова.

Раніше позов місцевої прокуратури про стягнення 136 тис. грн. заборгованої компенсації з одного із промислових підприємств-боржників міста суд задовольнив у грудні 2016 року.

Нагадаємо, що харків`янам ухвалили нові ставки податків на 2017 рік. За приватизовані квартири площею до 85 "квадратів" платити не доведеться

Також внесено зміни стосовно нарахування та сплати земельного податку. Уточнено розмір ставок податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено (незалежно від місцезнаходження), - повідомили у ГУ ДФС у Харківській області.

 

 

comments powered by HyperComments