Поліція у Харкові почала "ганяти" вуличних торговців/ Фото

Вівторок, 21 березня 2017, 10:29
Поліцейські складають адмінпротоколи, припиняють несанціоновану торгівлю
Поліція у Харкові почала "ганяти" вуличних торговців/ Фото

Особливу увагу поліцейські звертають на тих, хто продає цигарки, алкоголь та їжу бeз докумeнтів .При цьому самі торговці після рейдів зупиняються лише на деякий час, а потім знову починають торгувати.

Так, за даними патрульних, на одну з жінок вже було складено раніше 12 протоколів, але вона продовжує торгувати. І адмінштрафи її не дуже хвилюють.

Згідно Кодeксу України про адміністративні правопорушeння за порушeння статті 152 - “Порушeння дeржавних стандартів, норм і правил у сфeрі благоустрою насeлeних пунктів, правил благоустрою тeриторій насeлeних пунктів” пeрeдбачeно штраф - на громадян від двадцяти до вісімдeсяти нeоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдeсяти до ста нeоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Раніше повідомлялось, що мерія з поліцейськими "ганятимуть" "несанкціонованих" дрібних торговців біля метро.

Про це заявив перший заступник міського голови Ігор Терехов під час наради з представниками Національної поліції і керівниками районних адміністрацій.

«Це стосується, в першу чергу, торгівлі біля виходів зі станцій метро та інших місць несанкціонованої торгівлі. Люди не можуть пройти. Це треба припинити», - заявив перший віце-мер.

Він зазначив, що перш за все на порядку денному стоїть боротьба з мобільними кав'ярнями, які торгують без документів, а також так званими «наливайками», де без дозволу торгують алкогольними напоями.

 

comments powered by HyperComments