Українцям удвічі знизили ставку податку

Понеділок, 27 березня 2017, 11:04
Йдеться про податки на доходи фізичних осіб за дивідендами
Українцям удвічі знизили ставку податку

Верховна Рада України знизила ставку податку на доходи фізосіб за дивідендами вдвічі - з діючої загальної ставки ПДФО в 18% до 9%.

Таким чином, законодавці виправили технічну помилку, допущену в кінці 2016 року під час ухвалення рішення про правки до Податкового кодексу.

Представляла законопроект глава профільного податкового комітету Ніна Южаніна, яка зазначила, що принципове рішення про зниження ставки було прийнято ще у грудні, проте через технічну помилку в тексті його не можна реалізувати.

Проти такого зниження виступили представники фракції "Батьківщина", однак більшість депутатів підтримали уточнюючу поправку. "За" проголосували 240 народних обранців.

Прийнятий закон також звільняє місцеві бюджети від необхідності повертати нараховані та сплачені за період проведення АТО суми податку на нерухоме майно та земельні ділянки, розташовані на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької та Луганської областей, а також на лінії зіткнення.

Раніше прем`єр-міністр України Гройсман анонсував ліквідацію податкової міліції.

"Мова йде про те, щоб ліквідувати податкову міліцію, вже остаточно, ліквідувати економічнуслужбу Національної поліції, і ліквідувати відповідний економічний підрозділ у Службі безпекиУкраїни. Ліквідувати, створити єдину службу фінансових розслідувань, яка буде високоінтелектуальною, якісною з точки зору недопущення економічних злочинів проти держави. Це дуже добрий крок вперед щодо створення нормального бізнес-клімату", - зауважив він.

comments powered by HyperComments