Наприкінці місяця вартість полуниці знизиться

Неділя, 21 травня 2017, 14:14
Незважаючи на те, що ціни на першу полуницю були захмарними, вартість цих ягід невдовзі має значно знизитися.
Наприкінці місяця вартість полуниці знизиться

Про це розповіла Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи. За її словами, сезон трускавки позначився просто захмарними цінами – полуницю в перші два тижні можна було купити за 100-150 гривень, хоча згодом ціну довелося знизити через низький попит. А більш значне зниження вартості полуниці можна буде спостерігати наприкінці травня.

За словами Гетьман, ціна на ягоди, все ж таки, буде залежати від їх якості й один вид полуниці може бути вдвічі дорожчим за інший. Переробники закупляють полуницю садову на початку та в середині червня, в розпал сезону. Тоді її ціна тримається в межі десяти гривень. А щодо роздрібного ринку, то вартість експортної полуниці знизиться до 20 - 25 гривень за кілограм, а ягід більш низької якості – до 13-15 гривень, передає газета «Експрес».

Щодо цін: як повідомляла «Справжня варта», ціни на яблука не знизяться. Про це розповів аграрний експерт Денис Марчук. За його словами, перші врожаї яблук будуть збирати до середини липня. Тому ціни, які можна спостерігати сьогодні, притримаються до серпня. Але Марчук зазначив, що знизяться ціни на овочі.

comments powered by HyperComments