10 млн євро отримає Харків на нові тролейбуси

П'ятниця, 2 червня 2017, 16:05
Підписання договору про виділення кредиту заплановано на 13 червня
10 млн євро отримає Харків на нові тролейбуси

Про це повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов , - повідомляє «Справжня Варта».

«13 червня до Харкова приїжджає перший заступник президента ЄБРР, і буде підписаний договір про виділення кредиту на 10 млн євро на закупівлю рухомого складу», - зазначив Ігор Терехов.

На ці кошти планується закупити близько 70 нових тролейбусів. У Департаменті інфраструктури повідомили, що точна кількість одиниць рухомого складу стане відома після проведення відповідного тендеру.

Заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов зазначив, що на сьогоднішній день значна частина рухомого складу міського електртранспорту відпрацювала свій термін експлуатації. Близько 30% тролейбусів і 95% трамваїв потребують капітального ремонту. За його словами, цього року  за рахунок міського бюджету планується капітально відремонтувати близько 40 трамваїв.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харків отримає урядові гарантії під кредит на будівництво харківського метро. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми підтримуємо пропозицію міста Харкова, щоб надати державні гарантії на будівництво харківського метро», - зазначив прем'єр  26 квітня під час засідання уряду.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments