Якість продуктів на стихійних ринках Харкова не перевіряють. Зростає рівень гострих кишкових інфекцій

Неділя, 11 червня 2017, 09:19
Тому спеціалісти рекомендують харків'янам не купувати харчі у стихійних торговців
Якість продуктів на стихійних ринках Харкова не перевіряють. Зростає рівень гострих кишкових інфекцій

Таку пораду надав головний спеціаліст відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства управління Держхарчпотребслужби в місті Харкові Вадим Шарапов, - повідомляє «Справжня Варта».

За його словами, не слід купувати тістечка з кремом, а фрукти і овочі обов'язково потрібно перед вживанням ретельно мити, тому що в грунті можуть бути спори ботулізму - важкого токсикоінфекційного захворювання.

Шарапов. нагадав, що рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції за чотири місяці 2017 року порівняно з таким же періодом 2016 року зріс на 12,2%. Рівень захворюваності на кишкові інфекції серед дітей у 2,5-3 раза вище, ніж у дорослих. Більше половини зареєстрованих випадків захворювання припадає на дітей до двох років. Тому батькам потрібно суворо дотримуватися правил особистої гігієни, стежити за якістю продуктів і приготованої їжі, перед тим, як дати дитині фрукти, їх потрібно обдати окропом, і відразу ж звертатися до лікарні, якщо з'явилися симптоми хвороби.

Як раніше писала «Справжня Варта», ботулізму у харківській рибі немає. До такого висновку прийшли спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області після обстеження на ринках.

Перевірки було проведено за наказом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів після виявлення у Києві "рибячого" ботулізму, зокрема, у в’яленій рибі виробництва ФОП Меркулов А.В.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments